1

Składniki

100 Gramów
masło
0.5 Szklanki
Brązowy cukier
1 Sztuka
jajko
0.5 Szklanki
Mąka orkiszowa
0.25 Łyżeczki
soda oczyszczona
1.5 Szklanki
Płatki owsiane
3 Łyżki
ziarna słonecznika
3 Łyżki
pestki dyni
2 Łyżeczki
orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Miękkie masło ucieramy z cukrem na gładką masę. Dodajemy jajko i ponownie ucieramy przez minutę. Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy lub zagniatamy ręką.
  2. Z ciasta formujemy kulki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy. Między ciastkami pozostawiamy ok 3 cm odstępy.
  3. Pieczemy 15-17 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Studzimy. SMACZNEGO!!!

Opis

Chrupiące ciasteczka owsiano-orkiszowe. Sposób na domową, słodką przekąskę dla dzieci i nie tylko. Zapakuj do śniadaniówki lub zrób przyjemność dziecku na podwieczorek.

Podobne przepisy

Ciasto drożdżowe z borówkami

Przepis
Średni Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z borówkami

Grzybowe spaghetti z polędwiczkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Grzybowe spaghetti z polędwiczkami

Kokardka otulona botwinką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kokardka otulona botwinką

Kokardki z łososiem w kremowym sosie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z łososiem w kremowym sosie

Mini Muffinki z warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Mini Muffinki z warzywami

Sałatka makaronowa penne z rukolą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sałatka makaronowa penne z rukolą

Śmietankowy indyk z marchewką i groszkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Śmietankowy indyk z marchewką i groszkiem

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!