Ciasteczka owsiano-orkiszowe
kontakt_3
Chrupiące ciasteczka owsiano-orkiszowe. Sposób na domową, słodką przekąskę dla dzieci i nie tylko. Zapakuj do śniadaniówki lub zrób przyjemność dziecku na podwieczorek.
2
3.5 / 13
Chrupiące ciasteczka owsiano-orkiszowe. Sposób na domową, słodką przekąskę dla dzieci i nie tylko. Zapakuj do śniadaniówki lub zrób przyjemność dziecku na podwieczorek.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
100 g masło
1 szt. jajko
0.50 szkl. mąka orkiszowa
0.25 łyżecz. soda oczyszczona
1.50 szkl. płatki owsiane
3 łyżka ziarna słonecznika
3 łyżka pestki dyni
2 łyżecz. orzechy włoskie
Przygotowanie
Miękkie masło ucieramy z cukrem na gładką masę. Dodajemy jajko i ponownie ucieramy przez minutę. Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy lub zagniatamy ręką.
Z ciasta formujemy kulki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy. Między ciastkami pozostawiamy ok 3 cm odstępy.
Pieczemy 15-17 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Studzimy. SMACZNEGO!!!