Ciasteczka owsiane z płatkami Corn Flakes
lubella
Ciasteczka owsiane z płatkami kukurydzianymi to pyszny, słodki, a zarazem prosty w przygotowaniu przysmak. Pieczone w piekarniku są idealnie miękkie w środku i chrupkie na zewnątrz. To nie tylko zdrowe ciastka owsiane z bakaliami, ale i doskonała przekąska bogata w błonnik — do kawy, herbaty lub na drugie śniadanie. Gwarantujemy, że ten wypiek przypadnie do gustu nie tylko fanom bakaliowych smaków!
0
3 / 2
Ciasteczka owsiane z płatkami kukurydzianymi to pyszny, słodki, a zarazem prosty w przygotowaniu przysmak. Pieczone w piekarniku są idealnie miękkie w środku i chrupkie na zewnątrz. To nie tylko zdrowe ciastka owsiane z bakaliami, ale i doskonała przekąska bogata w błonnik — do kawy, herbaty lub na drugie śniadanie. Gwarantujemy, że ten wypiek przypadnie do gustu nie tylko fanom bakaliowych smaków!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
14 porcji
Składniki
1.50 szkl. płatki lubella pełne ziarno
1 szkl. mąka pszenna lubella
1 szkl. płatki owsiane
100 g masło
100 g cukier
100 g bakalie
2 szt. jajko
1 łyżeczka proszek do pieczenia
Przygotowanie
Miękkie masło utrzeć z cukrem na jasną masę, ubijając dodać jajka, wymieszać.
Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, płatki owsiane oraz posiekane bakalie, wymieszać.
Z masy uformować kule, obtoczyć w delikatnie pokruszonych płatkach i umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Piec około 20 minut.
Ostudzić na kratce.