Ciasteczka owsiane z płatkami Corn Flakes

lubella
Ciasteczka owsiane z płatkami Corn Flakes

0

3 / 2

Ciasteczka owsiane z płatkami kukurydzianymi to pyszny, słodki, a zarazem prosty w przygotowaniu przysmak. Pieczone w piekarniku są idealnie miękkie w środku i chrupkie na zewnątrz. To nie tylko zdrowe ciastka owsiane z bakaliami, ale i doskonała przekąska bogata w błonnik —­ do kawy, herbaty lub na drugie śniadanie. Gwarantujemy, że ten wypiek przypadnie do gustu nie tylko fanom bakaliowych smaków!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


14 porcji

Składniki

1.50 szkl. płatki lubella pełne ziarno

1 szkl. mąka pszenna lubella

1 szkl. płatki owsiane

100 g masło

100 g cukier

100 g bakalie

2 szt. jajko

1 łyżecz. proszek do pieczenia

Przygotowanie


1

Miękkie masło utrzeć z cukrem na jasną masę, ubijając dodać jajka, wymieszać.

2

Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, płatki owsiane oraz posiekane bakalie, wymieszać.

3

Z masy uformować kule, obtoczyć w delikatnie pokruszonych płatkach i umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

4

Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Piec około 20 minut.

5

Ostudzić na kratce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

202

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

30

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły