0

Składniki

5 Szczypt
Aromat migdałowy
1 Kostka
masło
3 Szklanki
mleko
3 Szklanki
Mleko w proszku
1 Szklanka
rodzynki
3 Szklanki
Płatki owsiane
1 Szklanka
cukier
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
4 Łyżki
kakao w proszku
3 Łyżki
wiśnie
2 Łyżki
płatki migdałowe
0.5 Szklanki
orzechy włoskie
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Masło,mleko zwykle,cukier,kakao,cukier,waniliowy,rozpuszczamy,dodajemy sparzone,odsączone rodzynki,posiekane orzechy,migdały,posiekane wiśnie,płatki owsiane.
  2. Gotujemy 3 minuty.
  3. Dodajemy mleko w proszku (tyle ,aby masa była gęsta, sporo zależy od mleka w proszku),mieszamy energicznie, aż masa będzie bez mlecznych grudek.
  4. Z masy robimy kulki odkładamy na talerz do wystudzenia.
  5. Smacznego

Opis

bardzo smaczne,szybko znikają :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!