0

Składniki

5 Szczypt
Aromat migdałowy
1 Kostka
masło
3 Szklanki
mleko
3 Szklanki
Mleko w proszku
1 Szklanka
rodzynki
3 Szklanki
Płatki owsiane
1 Szklanka
cukier
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
4 Łyżki
kakao w proszku
3 Łyżki
wiśnie
2 Łyżki
płatki migdałowe
0.5 Szklanki
orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło,mleko zwykle,cukier,kakao,cukier,waniliowy,rozpuszczamy,dodajemy sparzone,odsączone rodzynki,posiekane orzechy,migdały,posiekane wiśnie,płatki owsiane.
  2. Gotujemy 3 minuty.
  3. Dodajemy mleko w proszku (tyle ,aby masa była gęsta, sporo zależy od mleka w proszku),mieszamy energicznie, aż masa będzie bez mlecznych grudek.
  4. Z masy robimy kulki odkładamy na talerz do wystudzenia.
  5. Smacznego

Opis

bardzo smaczne,szybko znikają :)

Podobne przepisy

Wieniec drożdżowy z makiem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Wieniec drożdżowy z makiem

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Blok czekoladowy z paluszkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Kakaowe musli

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowe musli

Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!