0

Składniki

5 Szczypt
Aromat migdałowy
1 Kostka
masło
3 Szklanki
mleko
3 Szklanki
Mleko w proszku
1 Szklanka
rodzynki
3 Szklanki
Płatki owsiane
1 Szklanka
cukier
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
4 Łyżki
kakao w proszku
3 Łyżki
wiśnie
2 Łyżki
płatki migdałowe
0.5 Szklanki
orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło,mleko zwykle,cukier,kakao,cukier,waniliowy,rozpuszczamy,dodajemy sparzone,odsączone rodzynki,posiekane orzechy,migdały,posiekane wiśnie,płatki owsiane.
  2. Gotujemy 3 minuty.
  3. Dodajemy mleko w proszku (tyle ,aby masa była gęsta, sporo zależy od mleka w proszku),mieszamy energicznie, aż masa będzie bez mlecznych grudek.
  4. Z masy robimy kulki odkładamy na talerz do wystudzenia.
  5. Smacznego

Opis

bardzo smaczne,szybko znikają :)

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Blok czekoladowy z paluszkami

Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Łatwy Do 40 min
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Kakaowe musli

Łatwy Do 40 min
Kakaowe musli

Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Łatwy Do 40 min
Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Keks

Łatwy Do 40 min
Keks

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!