Ciasteczka orzechowo-miodowe

m7
Ciasteczka orzechowo-miodowe

0

0 / 0

Ciastka są smaczne i kruche z dodatkiem miodu, orzechów i rodzynek. Znakomicie sprawdzą się na drugie śniadanie lub jako słodka przekąska.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


80 porcji

Składniki

1 kg mąka pszenna tortowa

1 szcz. sól

1.50 szkl. cukier

1 szt. cukier waniliowy

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. proszek do pieczenia

4 łyżka masło

2 łyżka miód

40 dek. orzechy włoskie

Przygotowanie


1

Jajka wbić do miski, dodać cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i miód.

2

Wszystko utrzeć na gęstą masę o konsystencji śmietany.

3

Wysypać mąkę tortową na stolnicę i wlać składniki z miski, dodając stopione masło, orzechy włoskie mielone i rodzynki oraz szczyptę soli.

4

Wyrabiać ciasto około 20 minut, potem rozwałkować i wycinać ciastka.

5

Piec 8-10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły