Ciasteczka orzechowo-miodowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasteczka orzechowo-miodowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3880-1702057735244.jpeg&w=3840&q=75)
Ciastka są smaczne i kruche z dodatkiem miodu, orzechów i rodzynek. Znakomicie sprawdzą się na drugie śniadanie lub jako słodka przekąska.
0
0 / 0
Ciastka są smaczne i kruche z dodatkiem miodu, orzechów i rodzynek. Znakomicie sprawdzą się na drugie śniadanie lub jako słodka przekąska.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
80 porcji
Składniki
1 kg mąka pszenna tortowa
1 szczyp. sól
1.50 szkl. cukier
1 szt. cukier waniliowy
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. proszek do pieczenia
4 łyżka masło
2 łyżka miód
40 dag. orzechy włoskie
Przygotowanie
Jajka wbić do miski, dodać cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i miód.
Wszystko utrzeć na gęstą masę o konsystencji śmietany.
Wysypać mąkę tortową na stolnicę i wlać składniki z miski, dodając stopione masło, orzechy włoskie mielone i rodzynki oraz szczyptę soli.
Wyrabiać ciasto około 20 minut, potem rozwałkować i wycinać ciastka.
Piec 8-10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.