Ciasteczka orzechowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasteczka orzechowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976072999.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo kruche ciasteczka z orzechami włoskimi. Idealne do kawy.
1
0 / 0
Bardzo kruche ciasteczka z orzechami włoskimi. Idealne do kawy.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
0.50 szkl. cukier puder
10 dag. margaryna mleczna
5 dag. cukier puder
14 dag. mąka pszenna tortowa
5 g orzechy włoskie
Przygotowanie
1
Wszystkie składniki zagnieść, ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm.
2
Szklanką wykrawać ciasteczka.
3
Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia około 10 min. w 180 stopniach C.
4
Zimne rogale posypać cukrem pudrem.