CIASTECZKA „MISIACZKI”
maspexdigital
Złote ciasteczka staną się ulubioną przekąską nie tylko dla najmłodszych. Doskonale smakują z dżemem z agrestu i kiwi, ale każdy znajdzie idealną wersję smakową dla siebie. Czy już wiesz, jaki smak dżemu od Łowicza wybierzesz?
0
5 / 2
Złote ciasteczka staną się ulubioną przekąską nie tylko dla najmłodszych. Doskonale smakują z dżemem z agrestu i kiwi, ale każdy znajdzie idealną wersję smakową dla siebie. Czy już wiesz, jaki smak dżemu od Łowicza wybierzesz?
8
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. jajko
0.50 łyżecz. sól
1 łyżecz. ekstrakt waniliowy
1 łyżecz. proszek do pieczenia
225 g miękkie masło
0.75 szkl. cukier puder
2.75 szkl. mąka puszysta tortowa lubella
0.50 szt. cytryna
Przygotowanie
Połącz wszystkie składniki oprócz migdałów i zagnieć gładkie ciasto. Zawiń ciasto w folię spożywczą i włóż do lodówki na 60 min.
Następnie ciasto wałkujemy na grubość ok. 3mm i wykrawamy z niego za pomocą foremki w kształcie misia ciasteczka. Na każdym kładziemy migdał w całości.
Gotowe misie ułóż na wyłożonej papierem blaszce, piecz około 10-12 minut w 200 stopniach (na złoty kolor).
Przygotuj dip: Wyciśnij sok z połówki cytryny i zblenduj z dżemem.
Kategorie
Alergeny
Jajka