CIASTECZKA „MISIACZKI”

maspexdigital
CIASTECZKA „MISIACZKI”

0

5 / 2

Złote ciasteczka staną się ulubioną przekąską nie tylko dla najmłodszych. Doskonale smakują z dżemem z agrestu i kiwi, ale każdy znajdzie idealną wersję smakową dla siebie. Czy już wiesz, jaki smak dżemu od Łowicza wybierzesz?

8

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. jajko

0.50 łyżeczka sól

1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

1 łyżeczka proszek do pieczenia

225 g miękkie masło

0.75 szkl. cukier puder

2.75 szkl. mąka puszysta tortowa lubella

0.50 szt. cytryna

Przygotowanie


1

Połącz wszystkie składniki oprócz migdałów i zagnieć gładkie ciasto. Zawiń ciasto w folię spożywczą i włóż do lodówki na 60 min.

2

Następnie ciasto wałkujemy na grubość ok. 3mm i wykrawamy z niego za pomocą foremki w kształcie misia ciasteczka. Na każdym kładziemy migdał w całości.

3

Gotowe misie ułóż na wyłożonej papierem blaszce, piecz około 10-12 minut w 200 stopniach (na złoty kolor).

4

Przygotuj dip: Wyciśnij sok z połówki cytryny i zblenduj z dżemem.

Kategorie


Alergeny


Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły