CIASTECZKA „MISIACZKI”
maspexdigital
Złote ciasteczka staną się ulubioną przekąską nie tylko dla najmłodszych. Doskonale smakują z dżemem z agrestu i kiwi, ale każdy znajdzie idealną wersję smakową dla siebie. Czy już wiesz, jaki smak dżemu od Łowicza wybierzesz?
Wartości odżywcze na porcję
Energia
929
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
108
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 2
Złote ciasteczka staną się ulubioną przekąską nie tylko dla najmłodszych. Doskonale smakują z dżemem z agrestu i kiwi, ale każdy znajdzie idealną wersję smakową dla siebie. Czy już wiesz, jaki smak dżemu od Łowicza wybierzesz?
8
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. jajko
0.50 łyżecz. sól
1 łyżecz. ekstrakt waniliowy
1 łyżecz. proszek do pieczenia
225 g miękkie masło
0.75 szkl. cukier puder
2.75 szkl. mąka puszysta tortowa lubella
0.50 szt. cytryna
Przygotowanie
Połącz wszystkie składniki oprócz migdałów i zagnieć gładkie ciasto. Zawiń ciasto w folię spożywczą i włóż do lodówki na 60 min.
Następnie ciasto wałkujemy na grubość ok. 3mm i wykrawamy z niego za pomocą foremki w kształcie misia ciasteczka. Na każdym kładziemy migdał w całości.
Gotowe misie ułóż na wyłożonej papierem blaszce, piecz około 10-12 minut w 200 stopniach (na złoty kolor).
Przygotuj dip: Wyciśnij sok z połówki cytryny i zblenduj z dżemem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
929
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
108
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Jajka