1

Składniki

100 Mililitrów
olej
500 Gramów
mąka pszenna tortowa
150 Dekagramów
miód
100 Gramów
cukier puder
0.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
0.5 Łyżeczki
cynamon
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do rondla wlać olej. Dodać cukier puder i miód. Lekko podgrzać, cały czas mieszając, aby składniki się połączyły.
  2. Masę dodawać stopniowo do mąki razem z cynamonem i sodą, wyrabiając gładkie ciasto.
  3. Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i foremką do pierników (bądź szklanką) wykrawać odpowiednie kształty. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni aż ciastka nabiorą złotego koloru.

Opis

Smakołyki w sam raz do popołudniowej herbaty.

Podobne przepisy

Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Średni Do 1 godz
Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Łatwy Do 15 min
Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Ciasto z kakaowym musem

Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Dyniowo-cynamonowe gofry z serkiem i dżemem cytrusowym

Łatwy Do 15 min
Dyniowo-cynamonowe gofry z serkiem i dżemem cytrusowym

Jaglany budyń z dżemem z róży

Łatwy Do 40 min
Jaglany budyń z dżemem z róży

Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Łatwy Do 40 min
Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Makaron (kolanka) z bułką tartą oraz owocami

Łatwy Do 15 min
Makaron (kolanka) z bułką tartą oraz owocami

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!