Example thumb
1

Składniki

100 Mililitrów
olej
500 Gramów
mąka pszenna tortowa
150 Dekagramów
miód
100 Gramów
cukier puder
0.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
0.5 Łyżeczki
cynamon
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do rondla wlać olej. Dodać cukier puder i miód. Lekko podgrzać, cały czas mieszając, aby składniki się połączyły.
  2. Masę dodawać stopniowo do mąki razem z cynamonem i sodą, wyrabiając gładkie ciasto.
  3. Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i foremką do pierników (bądź szklanką) wykrawać odpowiednie kształty. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni aż ciastka nabiorą złotego koloru.

Opis

Smakołyki w sam raz do popołudniowej herbaty.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!