Ciasteczka miodowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasteczka miodowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976381689.jpeg&w=3840&q=75)
Smakołyki w sam raz do popołudniowej herbaty pachnące cynamonem.
1
3.8 / 10
Smakołyki w sam raz do popołudniowej herbaty pachnące cynamonem.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
100 olej
500 g mąka pszenna tortowa
150 dag. miód
100 g cukier puder
0.50 łyżecz. soda oczyszczona
0.50 łyżecz. cynamon
Przygotowanie
1
Do rondla wlać olej. Dodać cukier puder i miód. Lekko podgrzać, cały czas mieszając, aby składniki się połączyły.
2
Masę dodawać stopniowo do mąki razem z cynamonem i sodą, wyrabiając gładkie ciasto.
3
Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i foremką do pierników (bądź szklanką) wykrawać odpowiednie kształty. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
4
Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni aż ciastka nabiorą złotego koloru.