1

Składniki

100 Mililitrów
olej
500 Gramów
mąka pszenna tortowa
150 Dekagramów
miód
100 Gramów
cukier puder
0.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
0.5 Łyżeczki
cynamon
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do rondla wlać olej. Dodać cukier puder i miód. Lekko podgrzać, cały czas mieszając, aby składniki się połączyły.
  2. Masę dodawać stopniowo do mąki razem z cynamonem i sodą, wyrabiając gładkie ciasto.
  3. Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i foremką do pierników (bądź szklanką) wykrawać odpowiednie kształty. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni aż ciastka nabiorą złotego koloru.

Opis

Smakołyki w sam raz do popołudniowej herbaty.

Podobne przepisy

Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Średni Do 1 godz.

Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Łatwy Do 20 min.

Dyniowo-cynamonowe gofry z serkiem i dżemem cytrusowym

Łatwy Do 20 min.

Jaglany budyń z dżemem z róży

Łatwy Do 40 min.

Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Łatwy Do 40 min.

Makaron (kolanka) z bułką tartą oraz owocami

Łatwy Do 20 min.

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz.

Mazurek piernikowy

Łatwy Ponad 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!