Ciasteczka miodowe

m7
Ciasteczka miodowe

1

3.8 / 10

Smakołyki w sam raz do popołudniowej herbaty pachnące cynamonem.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

100 olej

500 g mąka pszenna tortowa

150 dek. miód

100 g cukier puder

0.50 łyżeczka soda oczyszczona

0.50 łyżeczka cynamon

Przygotowanie


1

Do rondla wlać olej. Dodać cukier puder i miód. Lekko podgrzać, cały czas mieszając, aby składniki się połączyły.

2

Masę dodawać stopniowo do mąki razem z cynamonem i sodą, wyrabiając gładkie ciasto.

3

Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i foremką do pierników (bądź szklanką) wykrawać odpowiednie kształty. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

4

Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni aż ciastka nabiorą złotego koloru.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły