Ciasteczka maślane
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasteczka maślane](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973087182.jpeg&w=3840&q=75)
Dobre, łatwe i aromatyczne maślane ciasteczka. Ich zapach przyjemnie rozniesie się po całym domu.
0
3 / 1
Dobre, łatwe i aromatyczne maślane ciasteczka. Ich zapach przyjemnie rozniesie się po całym domu.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 łyżecz. cukier waniliowy
90 g masło
200 g mąka pszenna tortowa lubella
100 g cukier
1 szt. jaja kurze całe
2 łyżka kakao decomorreno
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
Przygotowanie
1
Masło roztopić, dodać pozostałe składniki. Wyrobić ciasto, następnie odstawić do lodówki na kilkanaście minut.
2
Ciasto rozwałkować, wyciąć ciasteczka grubość około 0,5 cm, położyć na blachę (do ciasta można dodać kakao).
3
Piec w 180 stopni z termoobiegiem, aż do zrumienienia - około 15 minut.