0

Składniki

1 Szczypta
sól
500 Gramów
mąka pszenna
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
10 Dekagramów
mąka ziemniaczana
20 Dekagramów
masło extra
20 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto.
  2. Ciasto nie ma być twarde tylko trochę lepić się do rąk, ma być miękkie.
  3. Gotowe ciasto rozwałkować na cienki placek i wyciskać szklanką ciasteczka.
  4. Piec w 180 stopniach pilnować żeby się nie przypaliły. Każdy piec jest inny :)

Opis

Ciasteczka te są już 4 pokolenia albo i więcej w naszej rodzinie i wszyscy je lubimy . Można je jeść z bitą śmietaną, owocami albo bez niczego też są pyszne.

Podobne przepisy

Pyszne gofry

Łatwy Do 40 min
Pyszne gofry

Wiedeński tort Sachera

Średni Do 40 min
Wiedeński tort Sachera

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Kawowe brownie

Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Keks kakaowy

Łatwy Do 1 godz
Keks kakaowy

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Naleśniki Kakaowe

Łatwy Do 40 min
Naleśniki Kakaowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!