0

Składniki

1 Szczypta
sól
500 Gramów
mąka pszenna
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
10 Dekagramów
mąka ziemniaczana
20 Dekagramów
masło extra
20 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto.
  2. Ciasto nie ma być twarde tylko trochę lepić się do rąk, ma być miękkie.
  3. Gotowe ciasto rozwałkować na cienki placek i wyciskać szklanką ciasteczka.
  4. Piec w 180 stopniach pilnować żeby się nie przypaliły. Każdy piec jest inny :)

Opis

Ciasteczka te są już 4 pokolenia albo i więcej w naszej rodzinie i wszyscy je lubimy . Można je jeść z bitą śmietaną, owocami albo bez niczego też są pyszne.

Podobne przepisy

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pyszne gofry

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pyszne gofry

Wiedeński tort Sachera

Przepis
Średni Do 40 min
Wiedeński tort Sachera

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Puszysty sernik

Przepis
Średni Do 40 min
Puszysty sernik

Sernik wiedeński z wiśniami kandyzowanymi

Przepis
Średni Do 2 godz
Sernik wiedeński z wiśniami kandyzowanymi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!