Ciasteczka kukurydziane z bananem bez jajka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasteczka kukurydziane z bananem bez jajka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975822313.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne ciasteczka z dodatkiem banana - PYSZNE!
0
0 / 0
Pyszne ciasteczka z dodatkiem banana - PYSZNE!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
75 g masło
0.75 szkl. mąka pszenna tortowa
2 szt. aromat cytrynowy
1 łyżka śmietana 12%
1 łyżka cukier
0.50 łyżecz. soda oczyszczona
0.50 szkl. kasza kukurydziana
0.50 szt. banan
Przygotowanie
1
Kaszę błyskawiczną kukurydzianą zagnieść z masłem, mąka pszenną, łyżką cukru. Pół banana zmiksować z łyżką śmietany - dodać do tego sodę i dwie krople aromatu bananowego. Wymieszać i dolać do ciasta. Zagnieść ciasto - powinno być dość twarde.
2
Rozwałkować cienko i wycinać szklanką ciastka. Piec w temperaturze ok. 170 stopni około 18 minut. Można je dodatkowo polukrować lub polać roztopioną czekoladą. Dobrze zrobione są idealnie kruche.