Ciasteczka kakaowe z orzechami
m7
Znakomite, kruche ciasteczka kakaowe z orzechami to dobry pomysł na dodatek do popołudniowej kawy. Do upieczenia ciasteczek można dodać dowolnie wybrane orzechy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 1
Znakomite, kruche ciasteczka kakaowe z orzechami to dobry pomysł na dodatek do popołudniowej kawy. Do upieczenia ciasteczek można dodać dowolnie wybrane orzechy.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1.50 łyżecz. proszek do pieczenia
2 łyżecz. kakao decomorreno
200 g margaryna zwykła
2.50 szkl. mąka pszenna tortowa
0.75 szkl. cukier puder
5 szt. żółtko jaja kurzego
0.50 szkl. orzechy włoskie
Przygotowanie
Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Po schłodzeniu delikatnie wałkujemy, niezbyt cienko i wycinamy foremką ciastka. Układamy na wysmarowanej blasze w niewielkich odstępach i pieczemy w temp.190 stopni około 10-25 minut w zależności od wielkości ciastek.