3

Składniki

4.5 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
28 Dekagramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
3 Łyżeczki
imbir
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
20 Dekagramów
margaryna zwykła
10 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę, kakao i sczyptę soli wymieszać.
  2. Dodać imbir, posiekaną margarynę, żółtka i cukier, wyrobić ciasto.
  3. Uformować kulę, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na min. 45 minut.
  4. Rozwałkować na grubość 0,4 cm, wykrawać ciasteczka za pomocą foremek.
  5. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w temp. 175 stopni, przez 10-12 minut.
  6. Po ostudzeniu można udekorować lukrem.
  7. Przechowywać w szczelnie zamkniętej puszce.

Opis

Ciasteczka, które idealnie nadają się do wieszania na choince. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu.

Podobne przepisy

Ciastka z cukrem

Średni Do 1 godz

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz

Fondant czekoladowy

Łatwy Do 15 min

Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!