3

Składniki

4.5 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
28 Dekagramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
3 Łyżeczki
imbir
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
20 Dekagramów
margaryna zwykła
10 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę, kakao i sczyptę soli wymieszać.
  2. Dodać imbir, posiekaną margarynę, żółtka i cukier, wyrobić ciasto.
  3. Uformować kulę, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na min. 45 minut.
  4. Rozwałkować na grubość 0,4 cm, wykrawać ciasteczka za pomocą foremek.
  5. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w temp. 175 stopni, przez 10-12 minut.
  6. Po ostudzeniu można udekorować lukrem.
  7. Przechowywać w szczelnie zamkniętej puszce.

Opis

Ciasteczka, które idealnie nadają się do wieszania na choince. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu.

Podobne przepisy

Piernik

Przepis
Średni Do 1 godz
Piernik

Ciastka z cukrem

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka z cukrem

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Eklerki z kremem czekoladowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Fondant czekoladowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Fondant czekoladowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!