3

Składniki

4.5 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
28 Dekagramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
3 Łyżeczki
imbir
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
20 Dekagramów
margaryna zwykła
10 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę, kakao i sczyptę soli wymieszać.
  2. Dodać imbir, posiekaną margarynę, żółtka i cukier, wyrobić ciasto.
  3. Uformować kulę, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na min. 45 minut.
  4. Rozwałkować na grubość 0,4 cm, wykrawać ciasteczka za pomocą foremek.
  5. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w temp. 175 stopni, przez 10-12 minut.
  6. Po ostudzeniu można udekorować lukrem.
  7. Przechowywać w szczelnie zamkniętej puszce.

Opis

Ciasteczka, które idealnie nadają się do wieszania na choince. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu.

Podobne przepisy

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Ciasteczka adwentowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasteczka adwentowe

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Piernik

Przepis
Średni Do 1 godz
Piernik

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Tarta kakaowa z mango i bezą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Tarta kakaowa z mango i bezą

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!