Ciasteczka francuskie z suszonymi morelami

m7
Ciasteczka francuskie z suszonymi morelami

0

0 / 0

Prosty i ekspresowy deser, który sprawdzi się, kiedy masz ochotę zjeść szybko coś słodkiego. Ciasto francuskie z morelami i białą czekoladą to znakomite połączenie.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżeczka cukier puder

275 g ciasto francuskie

1 szt. tabliczka białej czekolady

2 łyżka suszone morele

Przygotowanie


1

Morele kroimy w cienkie paseczki.

2

Na cieście rozsypujemy cukier i pocięte morele.

3

Zwijamy je z dwóch stron aż ruloniki się złączą.

4

Tniemy ciasto na jednocentymetrowe kawałki.

5

Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku przez 20 min,

6

Czekoladę łamiemy na kostki wrzucamy do miseczki szklanej i rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej.

7

Ciasteczka moczymy w rozpuszczonej czekoladzie, czekamy aż polewa zastygnie.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły