Ciasteczka francuskie z suszonymi morelami
m7
0
0 / 0
Prosty i ekspresowy deser, który sprawdzi się, kiedy masz ochotę zjeść szybko coś słodkiego. Ciasto francuskie z morelami i białą czekoladą to znakomite połączenie.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżeczka cukier puder
275 g ciasto francuskie
1 szt. tabliczka białej czekolady
2 łyżka suszone morele
Przygotowanie
1
Morele kroimy w cienkie paseczki.
2
Na cieście rozsypujemy cukier i pocięte morele.
3
Zwijamy je z dwóch stron aż ruloniki się złączą.
4
Tniemy ciasto na jednocentymetrowe kawałki.
5
Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku przez 20 min,
6
Czekoladę łamiemy na kostki wrzucamy do miseczki szklanej i rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej.
7
Ciasteczka moczymy w rozpuszczonej czekoladzie, czekamy aż polewa zastygnie.