Ciasteczka francuskie z suszonymi morelami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasteczka francuskie z suszonymi morelami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975822125.jpeg&w=3840&q=75)
Prosty i ekspresowy deser, który sprawdzi się, kiedy masz ochotę zjeść szybko coś słodkiego. Ciasto francuskie z morelami i białą czekoladą to znakomite połączenie.
0
0 / 0
Prosty i ekspresowy deser, który sprawdzi się, kiedy masz ochotę zjeść szybko coś słodkiego. Ciasto francuskie z morelami i białą czekoladą to znakomite połączenie.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. cukier puder
275 g ciasto francuskie
1 szt. tabliczka białej czekolady
2 łyżka suszone morele
Przygotowanie
Morele kroimy w cienkie paseczki.
Na cieście rozsypujemy cukier i pocięte morele.
Zwijamy je z dwóch stron aż ruloniki się złączą.
Tniemy ciasto na jednocentymetrowe kawałki.
Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku przez 20 min,
Czekoladę łamiemy na kostki wrzucamy do miseczki szklanej i rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej.
Ciasteczka moczymy w rozpuszczonej czekoladzie, czekamy aż polewa zastygnie.