0

Składniki

1 Szczypta
cukier puder
1 Szczypta
sól
1 Sztuka
brzoskwinia w syropie
4 Sztuki
jajko
1 Sztuka
Dżem brzoskwiniowy niskosłodzony
1.5 Łyżki
woda
40 Dekagramów
mąka
40 Dekagramów
margaryna zwykła
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 30 dag maki, jajka, wodę oraz sól zagnieść ze sobą. Na stolnice wysypać pozostałe 10dag mąki i rozwałkować ciasto. Na rozwałkowane ciasto położyć Kasię i zawinąć w ciasto. Wałkiem, mocno "bić" ciasto. Następnie rozwałkować i zwinąć na 4 części i ponownie "pobić" ciasto i rozwałkować. Czynność tą powtórzyć 4 razy. Ciasto zawinąć w ściereczkę i schłodzić w lodówce przez 24godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować i powycinać kwadraty 10x10cm. W co drugim wyciąć za pomocą literatki (szklaneczki) koła. Na całe kwadraty nałożyć kwadrat z dziurką i lekko skleić. Posypać cukrem pudrem i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia formie. Piec w temp. 160'C ok 30 min. Upieczone pozostawić do ostygnięcia. W dziurkę nałożyć dżem, a następnie przykryć kawałkiem brzoskwini. Brzoskwinie naciąć bardzo ostrym nożem. Posypać cukrem pudrem. Smacznego !!

Opis

Szybkie i smaczne ciasteczka z dżemem. Można również przygotować je z innym nadzieniem owocowym :)

Podobne przepisy

Mini Pączki kakaowe

Średni Do 1 godz.

Podwójnie kakaowe rogaliki

Łatwy Do 3 godz.

Ciastka szachownica

Łatwy Do 3 godz.

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz.

Kakaowe Tiramisu

Łatwy Do 1 godz.

Keks kakaowy

Łatwy Do 1 godz.

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz.

Naleśniki Kakaowe

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!