Ciasteczka dwukolorowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Ciasteczka dwukolorowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975125875.jpeg&w=3840&q=75)
Kto ma ochotę na ciasteczko ręka w górę! Łapcie nasz przepis na te niesamowicie pyszne dwukolorowe pyszności. Przygotowanie ciasteczek jest niezwykle proste i stanowi świetną zabawę dla całej rodziny, zwłaszcza dzieci. Spróbujecie - przepadniecie :)
0
5 / 2
Kto ma ochotę na ciasteczko ręka w górę! Łapcie nasz przepis na te niesamowicie pyszne dwukolorowe pyszności. Przygotowanie ciasteczek jest niezwykle proste i stanowi świetną zabawę dla całej rodziny, zwłaszcza dzieci. Spróbujecie - przepadniecie :)
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
160 g lubella mąka puszysta uniwersalna
1.50 łyżecz. proszek do pieczenia
110 g masło
175 g cukier brązowy
1 szt. jaja
2 łyżecz. ekstrakt waniliowy
15 g kakao decomorreno
90 g biała czekolada
90 g czekolada deserowa
15 g lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
W misce ubij miękkie masło wraz cukrem, aż masa będzie jasna i puszysta. Dodaj następnie jajko i ekstrakt waniliowy i ubij ponownie.
Dodawaj stopniowo wymieszane suche składniki (mąka 160g + proszek do pieczenia) do mokrych i wymieszaj szpatułką. Podziel na pół, do jednej połowy dodaj pozostałe 15 g mąki, do drugiej 15 g kakao DecoMorreno.
Posiekaj czekoladę i dodaj na przemian białą do kakaowej masy, a deserową do jasnego ciasta. Obie kulki ciasta owiń folią i włóż do lodówki do schłodzenia na minimum 1,5 godziny.
Formuj ciastka łącząc ze sobą kawałek jasnego i ciemnego. Nie rozpłaszczaj ich zbyt na blasze, gdyż rozpłyną się na brzegi. Piecz przez około 10 minut w 180°C. Smacznego!
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Gluten
Jajka