Ciasteczka dwukolorowe

decomorreno
Ciasteczka dwukolorowe

0

5 / 2

Kto ma ochotę na ciasteczko ręka w górę! Łapcie nasz przepis na te niesamowicie pyszne dwukolorowe pyszności. Przygotowanie ciasteczek jest niezwykle proste i stanowi świetną zabawę dla całej rodziny, zwłaszcza dzieci. Spróbujecie - przepadniecie :)

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

160 g lubella mąka puszysta uniwersalna

1.50 łyżeczka proszek do pieczenia

110 g masło

175 g cukier brązowy

1 szt. jaja

2 łyżeczka ekstrakt waniliowy

15 g kakao decomorreno

90 g biała czekolada

90 g czekolada deserowa

15 g lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

W misce ubij miękkie masło wraz cukrem, aż masa będzie jasna i puszysta. Dodaj następnie jajko i ekstrakt waniliowy i ubij ponownie.

2

Dodawaj stopniowo wymieszane suche składniki (mąka 160g + proszek do pieczenia) do mokrych i wymieszaj szpatułką. Podziel na pół, do jednej połowy dodaj pozostałe 15 g mąki, do drugiej 15 g kakao DecoMorreno.

3

Posiekaj czekoladę i dodaj na przemian białą do kakaowej masy, a deserową do jasnego ciasta. Obie kulki ciasta owiń folią i włóż do lodówki do schłodzenia na minimum 1,5 godziny.

4

Formuj ciastka łącząc ze sobą kawałek jasnego i ciemnego. Nie rozpłaszczaj ich zbyt na blasze, gdyż rozpłyną się na brzegi. Piecz przez około 10 minut w 180°C. Smacznego!

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły