0

Składniki

2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
2 Łyżki
śmietana 12%
30 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
20 Dekagramów
masło
10 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto,włożyć na 2 godz do lodówki.
  2. Ciasto rozwałkować na grubość około 3-4 mm.
  3. Wykrawać foremkami różne kształty.
  4. Piec w 160 st około 10 min.
  5. Zimne dekorować wg własnego uznania.

Opis

Pyszne ciasteczka.

Podobne przepisy

Pascha

Średni Do 1 godz
Pascha

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Ciasto z kakaowym musem

Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Krem Kakaowy

Łatwy Do 40 min
Krem Kakaowy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Mazurek piernikowy

Łatwy Ponad 3 godz
Mazurek piernikowy

Mazurek tradycyjny

Łatwy Do 1 godz
Mazurek tradycyjny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!