Ciasteczka czekoladowe z czekoladowymi łezkami

decomorreno
Ciasteczka czekoladowe z czekoladowymi łezkami

0

5 / 6

Wypróbuj nasz przepis na mocno-czekoladowe ciasteczka, za które nie jeden z pewnością dałby się pokroić! Te łatwe w przygotowaniu ciasteczka z kawałkami czekolady uwiodą cię swoim aromatem i intensywnym smakiem. Ciastka w środku są przyjemnie miękkie, a z wierzchu chrupiące. Idealnie sprawdzą się jako przekąska w szkole, w pracy lub na pikniku. Do prostego przygotowania i do smacznego chrupania!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

125 g mąka lubella

60 g kakao decomorreno

130 g cukier brązowy

70 g cukier biały

120 g masło

1 szt. jajko

1 szcz. sól

1 szt. czekolada

Przygotowanie


1

Miękkie masło utrzyj z cukrami. Dodaj następnie duże jajko. Wsyp mąkę oraz kakao i sól. Do ciasto dodaj czekoladowe kropelki lub pokrojoną czekoladę.

2

Ciasto owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na minimum 5 godzin, najlepiej na całą noc. Po wyjęciu z lodówki podziel ciasto na 12 kulek.

3

Rozłóż kulki na dwóch dużych blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Piecz każdą z nich po około 10-12 minut w temp. 180ºC.

4

Po upieczeniu pozostaw na blasze do wystygnięcia, ciastka staną się wtedy zwarte i chrupiące.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły