Ciasteczka budyniowe z dżemem

maspexdigital
Ciasteczka budyniowe z dżemem

0

0 / 0

Ciasteczka budyniowe z dżemem zrobisz w godzinę! Wystarczy kilka składników, aby przygotować te pyszne ciasteczka przełożone dżemem z czarnej porzeczki.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

140 g lubella mąka puszysta uniwersalna

120 g masło

1 opak. budyń śmietankowy

0.30 szkl. cukier puder

1 łyżka kwaśna śmietana

Przygotowanie


1

Z podanych składników zagnieść ciasto, owinąć folią i wstawić do lodówki na 30 minut.

2

Z ciasta odrywać kuleczki (około 20 g), spłaszczyć widelcem.

3

Piec w 180 stopniach, przez 12 minut.

4

Ostudzić. Przełożyć dżemem z czarnej porzeczki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły