Ciasteczka budyniowe z dżemem
maspexdigital
Ciasteczka budyniowe z dżemem zrobisz w godzinę! Wystarczy kilka składników, aby przygotować te pyszne ciasteczka przełożone dżemem z czarnej porzeczki.
0
0 / 0
Ciasteczka budyniowe z dżemem zrobisz w godzinę! Wystarczy kilka składników, aby przygotować te pyszne ciasteczka przełożone dżemem z czarnej porzeczki.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
140 g lubella mąka puszysta uniwersalna
120 g masło
1 opak. budyń śmietankowy
0.30 szkl. cukier puder
1 łyżka kwaśna śmietana
Przygotowanie
1
Z podanych składników zagnieść ciasto, owinąć folią i wstawić do lodówki na 30 minut.
2
Z ciasta odrywać kuleczki (około 20 g), spłaszczyć widelcem.
3
Piec w 180 stopniach, przez 12 minut.
4
Ostudzić. Przełożyć dżemem z czarnej porzeczki.