Ciasteczka budyniowe z dżemem

maspexdigital

Ciasteczka budyniowe z dżemem zrobisz w godzinę! Wystarczy kilka składników, aby przygotować te pyszne ciasteczka przełożone dżemem z czarnej porzeczki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
108
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ciasteczka budyniowe z dżemem zrobisz w godzinę! Wystarczy kilka składników, aby przygotować te pyszne ciasteczka przełożone dżemem z czarnej porzeczki.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
140 g lubella mąka puszysta uniwersalna
120 g masło
1 opak. budyń śmietankowy
0.30 szkl. cukier puder
1 łyżka kwaśna śmietana
Przygotowanie
Z podanych składników zagnieść ciasto, owinąć folią i wstawić do lodówki na 30 minut.
Z ciasta odrywać kuleczki (około 20 g), spłaszczyć widelcem.
Piec w 180 stopniach, przez 12 minut.
Ostudzić. Przełożyć dżemem z czarnej porzeczki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
108
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.