Ciasteczka amerykańskie

bartek
Ciasteczka amerykańskie

0

0 / 0

Słodko-słone maślane ciasteczka, które przygotujesz w mgnieniu oka. Do ciastek można użyć dodatkowo czekolady lub bakalii.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. cukier waniliowy

225 g masło

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. czekolada

12 łyżka cukier

12 łyżka cukier brązowy

2 dag. mąka pszenna tortowa lubella

Przygotowanie


1

Nastawić piekarnik na 200 stopni C.

2

W mniejszej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól.

3

Masło (temperatura pokojowa), biały i brązowy cukier oraz cukier waniliowy wymieszać w dużej misce.

4

Dodawać po jednym jajku do dużej miski i ciągle ucierać mikserem. Następnie do dużej miski dodawać suchą mieszankę z małej miski.

5

Dodać pokruszonej czekolady do ciasta - można i bez czekolady.

6

Wykładać łyżeczką kleksy ciasta na blachę, rozmazać na płasko.

7

Piec przez ok. 9-11 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły