Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

1 Łyżka
ingridient
Kakao DecoMorreno
30 Dekagramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Szczypta
sól
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
1 Łyżka
cynamon
20 Dekagramów
masło
10 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło siekamy z mąką.
  2. Dodajemy żółtko, cukier, sól.
  3. Wszystko razem wyrabiamy na jednolite ciasto.
  4. Ciasto dzielimy na pół, do jednej części dodajemy kakao, do drugiej cynamon.
  5. Ponownie zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na 30-60 minut.
  6. Ciasto rozwałkowujemy cienko na grubość około 5 mm i wycinamy dowolne formy. Piec w temp. 200 stopni przez 15 minut.

Opis

Do chrupania na każdą okazję:)

Podobne przepisy

Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Kakaowe profiterole

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe profiterole

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Rolada jagodowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Rolada jagodowa

Tarta pomarańczowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Tarta pomarańczowa

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Faworki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Faworki

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!