Ciasteczka adwentowe
malg
Do chrupania na każdą okazję:)
0
4 / 6
Do chrupania na każdą okazję:)
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szcz. sól
1 szt. żółtko jaja kurzego
1 łyżka cynamon
1 łyżka kakao decomorreno
30 dek. mąka pszenna tortowa lubella
20 dek. masło
10 dek. cukier
Przygotowanie
1
Masło siekamy z mąką.
2
Dodajemy żółtko, cukier, sól.
3
Wszystko razem wyrabiamy na jednolite ciasto.
4
Ciasto dzielimy na pół, do jednej części dodajemy kakao, do drugiej cynamon.
5
Ponownie zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na 30-60 minut.
6
Ciasto rozwałkowujemy cienko na grubość około 5 mm i wycinamy dowolne formy. Piec w temp. 200 stopni przez 15 minut.