Ciasteczka adwentowe

malg
Ciasteczka adwentowe

Średnia 4 / 6

Oceń!

Do chrupania na każdą okazję:)

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szt. żółtko jaja kurzego

1 łyżka cynamon

1 łyżka kakao decomorreno

30 dag. mąka pszenna tortowa lubella

20 dag. masło

10 dag. cukier

Przygotowanie


Masło siekamy z mąką.

Dodajemy żółtko, cukier, sól.

Wszystko razem wyrabiamy na jednolite ciasto.

Ciasto dzielimy na pół, do jednej części dodajemy kakao, do drugiej cynamon.

Ponownie zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na 30-60 minut.

Ciasto rozwałkowujemy cienko na grubość około 5 mm i wycinamy dowolne formy. Piec w temp. 200 stopni przez 15 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

299

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły