Ciasteczka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasteczka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3765-1702057732511.jpeg&w=3840&q=75)
Najszybsze na świecie kruche ciastka. Są proste, ekspresowe do wykonania i bardzo smaczne. Można dekorować je dowolną polewą, np. czekoladową lub cytrynowym lukrem.
5
0 / 0
Najszybsze na świecie kruche ciastka. Są proste, ekspresowe do wykonania i bardzo smaczne. Można dekorować je dowolną polewą, np. czekoladową lub cytrynowym lukrem.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
10 dag. cukier
2 szt. żółtko
1 szt. polewa
30 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
15 dag. masło
Przygotowanie
1
Z mąki, cukru, żółtek, masła szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę i włożyć do lodówki. Po wyjęciu ciasta rozwałkować. Foremkami lub szklanką wyciąć ciastka. Ułożyć na blaszce i piec 15 min. w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika ostudzić i polać polewą.