Ciacho mocno czekoladowe z żurawiną

mauryca7
Ciacho mocno czekoladowe z żurawiną

0

0 / 0

Ciacho mocno czekoladowe z żurawiną, któremu nikt się nie oprze... Uda się nawet temu, kto przypala wodę na herbatę. Sukces gwarantowany, goście zachwyceni, należy się liczyć z błaganiami o przepis!

12

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

0.50 szkl. kakao decomorreno

1.50 łyżeczka soda oczyszczona

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szcz. sól

0.75 szkl. olej rzepakowy

0.75 szkl. mleko sojowe

1 szkl. cukier

50 g gorzka czekolada starta

200 g gorzka czekolada do polewy

1 łyżka olej kokosowy

1 pusz. mleko kokosowe

Przygotowanie


1

W dużej misce wymieszać suche składniki (mąka, kakao, soda, proszek i sól).

2

W osobnej misce wymieszaj mokre składniki (cukier, olej, mleko sojowe, starta czekolada, posiekana żurawina).

3

Mokre wlej do suchych. Wymieszaj do połączenia.

4

Przełóż do blachy (np. tortownica o średnicy 28 cm), piecz w 180 stopniach do suchego patyczka (ok. 40 minut).

5

Czekoladę rozpuść z olejem kokosowym w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Smaruj polewą ostygnięte ciasto.

6

Gęstą część z puszki mleka kokosowego ubij na śmietanę. Udekoruj ciasto śmietaną kokosową i owocami.

Kategorie


Alergeny


Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły