Chutney z ananasa z puszki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
EkspertOdKuchni
![Chutney z ananasa z puszki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1708078715652.jpg&w=3840&q=75)
Chutney z ananasa z puszki to słodko-kwaśny sos indyjski, który doskonale wzbogaci smak wielu potraw. Sprawdzi się do pieczonego mięsa, ryb, serów, grzanek, burgerów lub kanapek. Można go podawać również do nachosów lub owoców morza. Smacznego!
0
0 / 0
Chutney z ananasa z puszki to słodko-kwaśny sos indyjski, który doskonale wzbogaci smak wielu potraw. Sprawdzi się do pieczonego mięsa, ryb, serów, grzanek, burgerów lub kanapek. Można go podawać również do nachosów lub owoców morza. Smacznego!
10
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. ananas z puszki
1 szt. czerwona cebula
1 szt. papryka chilli
50 ml ocet jabłkowy
2 łyżka cukier
1 szczyp. curry
1 szczyp. papryka wędzona
4 szt. goździki
1 szczyp. sól
1 szt. oliwa do smażenia
Przygotowanie
Czerwoną cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Po chwili dodajemy pokrojone drobno papryczki chili i ananasa z puszki z syropem.
Dodajemy cukier, przyprawy, goździki i ocet jabłkowy.
Dusimy ananasa do wyparowania syropu.