Chutney z ananasa z puszki

EkspertOdKuchni
Chutney z ananasa z puszki

0

0 / 0

Chutney z ananasa z puszki to słodko-kwaśny sos indyjski, który doskonale wzbogaci smak wielu potraw. Sprawdzi się do pieczonego mięsa, ryb, serów, grzanek, burgerów lub kanapek. Można go podawać również do nachosów lub owoców morza. Smacznego!

10

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. ananas z puszki

1 szt. czerwona cebula

1 szt. papryka chilli

50 ml ocet jabłkowy

2 łyżka cukier

1 szcz. curry

1 szcz. papryka wędzona

4 szt. goździki

1 szcz. sól

1 szt. oliwa do smażenia

Przygotowanie


1

Czerwoną cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Po chwili dodajemy pokrojone drobno papryczki chili i ananasa z puszki z syropem.

2

Dodajemy cukier, przyprawy, goździki i ocet jabłkowy.

3

Dusimy ananasa do wyparowania syropu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły