Chrzan z jajecznicą

m7
Chrzan z jajecznicą

0

0 / 0

wspaniały chrzan,bardzo prosty do wykonania

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. chrzan krakus

4 szt. jaja kurze całe

4 łyżka woda

4 łyżka ocet

4 łyżka cukier

1 łyżka masło

Przygotowanie


1

Zagotować wodę, cukier i ocet w jednym rondelku.Jak zacznie się to gotować, to wlać rozmącone całe jajka i zagotować ciągle mieszając. Dodać masło i wymieszać. Wynieść w chłodne miejsce,że by wystygło.

2

Jak "jajecznica" będzie zimna to dodać odciśnięty chrzan i dokładnie wymieszać. Przełożyć do słoiczka i szczelnie zamknąć. Przechowywać w lodówce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

304

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły