Chrupki owsiane do kawy
tyna
Zdrowa przekąska do kawy
0
0 / 0
Zdrowa przekąska do kawy
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
3 szt. jaja kurze całe
2 łyżka mąka pszenna krupczatka lubelli
6 łyżka cukier trzcinowy
3 łyżka miód pszczeli
3 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka wiórki kokosowe
25 dag. płatki owsiane
20 dag. bakalie
10 dag. orzechy laskowe i włoskie
Przygotowanie
1
Płatki prażymy na suchej patelni, aż lekko się zrumienią, polewamy miodem i studzimy.
2
Płatki mieszamy z mąką, bakaliami, orzechami i żółtkami.
3
Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec dodajemy cukier trzcinowy.
4
Masę dzielimy na pół, do jednej części dodajemy wiórki kokosowe, do drugiej kakao.
5
Formujemy kulki ciasteczka, pieczemy na rumiano przez 20 min w temp. 180 stopni.