0

Składniki

3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
3 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
mąka pszenna krupczatka Lubelli
6 Łyżek
Cukier trzcinowy
3 Łyżki
miód pszczeli
2 Łyżki
wiórki kokosowe
25 Dekagramów
Płatki owsiane
20 Dekagramów
Bakalie
10 Dekagramów
Orzechy laskowe i włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Płatki prażymy na suchej patelni, aż lekko się zrumienią, polewamy miodem i studzimy.
  2. Płatki mieszamy z mąką, bakaliami, orzechami i żółtkami.
  3. Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec dodajemy cukier trzcinowy.
  4. Masę dzielimy na pół, do jednej części dodajemy wiórki kokosowe, do drugiej kakao.
  5. Formujemy kulki ciasteczka, pieczemy na rumiano przez 20 min w temp. 180 stopni.

Opis

Zdrowa przekąska do kawy

Podobne przepisy

Fit ciasteczka śniadaniowe owsiano-migdałowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fit ciasteczka śniadaniowe owsiano-migdałowe

Churrosy Kakaowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Kakaowe lodowe kanapki

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Kakaowe lodowe kanapki

Kakaowe profiterole

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe profiterole

Pieczona kakaowa owsianka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczona kakaowa owsianka

Pieczona ricottowa owsianka z borówkami i dżemem jagodowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczona ricottowa owsianka z borówkami i dżemem jagodowym

Owsiane kubeczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Owsiane kubeczki

Makowiec

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!