Chrupki owsiane do kawy

tyna
Chrupki owsiane do kawy

Średnia 0 / 0

Oceń!

Zdrowa przekąska do kawy

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

3 szt. jaja kurze całe

2 łyżka mąka pszenna krupczatka lubelli

6 łyżka cukier trzcinowy

3 łyżka miód pszczeli

3 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka wiórki kokosowe

25 dag. płatki owsiane

20 dag. bakalie

10 dag. orzechy laskowe i włoskie

Przygotowanie


Płatki prażymy na suchej patelni, aż lekko się zrumienią, polewamy miodem i studzimy.

Płatki mieszamy z mąką, bakaliami, orzechami i żółtkami.

Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec dodajemy cukier trzcinowy.

Masę dzielimy na pół, do jednej części dodajemy wiórki kokosowe, do drugiej kakao.

Formujemy kulki ciasteczka, pieczemy na rumiano przez 20 min w temp. 180 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

562

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

85

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły