Chrupki owsiane do kawy

tyna
Chrupki owsiane do kawy

0

0 / 0

Zdrowa przekąska do kawy

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

3 szt. jaja kurze całe

2 łyżka mąka pszenna krupczatka lubelli

6 łyżka cukier trzcinowy

3 łyżka miód pszczeli

3 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka wiórki kokosowe

25 dek. płatki owsiane

20 dek. bakalie

10 dek. orzechy laskowe i włoskie

Przygotowanie


1

Płatki prażymy na suchej patelni, aż lekko się zrumienią, polewamy miodem i studzimy.

2

Płatki mieszamy z mąką, bakaliami, orzechami i żółtkami.

3

Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec dodajemy cukier trzcinowy.

4

Masę dzielimy na pół, do jednej części dodajemy wiórki kokosowe, do drugiej kakao.

5

Formujemy kulki ciasteczka, pieczemy na rumiano przez 20 min w temp. 180 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły