Chrupiący blok czekoladowy

Kakao DecoMorreno

Szukasz prostego i efektownego deseru, który nie wymaga pieczenia? Chrupiący blok czekoladowy z kaszą jaglaną ekspandowaną to idealna propozycja! Kremowa masa z kakao, mleka w proszku i masła, połączona z lekką jak piórko kaszą jaglaną i aksamitnym masłem orzechowym, tworzy deser, który zaskakuje smakiem i teksturą. Słodki, intensywnie czekoladowy, z wyraźną nutą orzechową – idealny na każdą okazję. Przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut, a efekt zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. To prawdziwy klasyk w nowoczesnym wydaniu!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szukasz prostego i efektownego deseru, który nie wymaga pieczenia? Chrupiący blok czekoladowy z kaszą jaglaną ekspandowaną to idealna propozycja! Kremowa masa z kakao, mleka w proszku i masła, połączona z lekką jak piórko kaszą jaglaną i aksamitnym masłem orzechowym, tworzy deser, który zaskakuje smakiem i teksturą. Słodki, intensywnie czekoladowy, z wyraźną nutą orzechową – idealny na każdą okazję. Przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut, a efekt zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. To prawdziwy klasyk w nowoczesnym wydaniu!
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
200 g masło
100 g cukier
400 g mleko w proszku
120 ml woda
6 łyżka kakao decomorreno
50 g kasza jaglana ekspandowana
2 łyżka masło orzechowe
Przygotowanie
W rondelku rozpuścić masło.
Dodać cukier i kakao, mieszając, dalej podgrzewać.
Dodać mleko w proszku i zmiksować na gładką masę (masa zrobi się szybko gęsta).
Dodać kaszę ekspandowaną i wymieszać szpatułką.
Foremkę keksową wyłożyć papierem.
Na spód dodać łyżkę masła orzechowego.
Przełożyć masę i wyrównać szpatułką wierzch.
Posmarować wierzch drugą łyżką masła orzechowego.
Odstawić do lodówki, aż stwardnieje.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.