Chrupiący blok czekoladowy

Kakao DecoMorreno
Chrupiący blok czekoladowy

0

0 / 0

Szukasz prostego i efektownego deseru, który nie wymaga pieczenia? Chrupiący blok czekoladowy z kaszą jaglaną ekspandowaną to idealna propozycja! Kremowa masa z kakao, mleka w proszku i masła, połączona z lekką jak piórko kaszą jaglaną i aksamitnym masłem orzechowym, tworzy deser, który zaskakuje smakiem i teksturą. Słodki, intensywnie czekoladowy, z wyraźną nutą orzechową – idealny na każdą okazję. Przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut, a efekt zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. To prawdziwy klasyk w nowoczesnym wydaniu!

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

200 g masło

100 g cukier

400 g mleko w proszku

120 ml woda

6 łyżka kakao decomorreno

50 g kasza jaglana ekspandowana

2 łyżka masło orzechowe

Przygotowanie


1

W rondelku rozpuścić masło.

2

Dodać cukier i kakao, mieszając, dalej podgrzewać.

3

Dodać mleko w proszku i zmiksować na gładką masę (masa zrobi się szybko gęsta).

4

Dodać kaszę ekspandowaną i wymieszać szpatułką.

5

Foremkę keksową wyłożyć papierem.

6

Na spód dodać łyżkę masła orzechowego.

7

Przełożyć masę i wyrównać szpatułką wierzch.

8

Posmarować wierzch drugą łyżką masła orzechowego.

9

Odstawić do lodówki, aż stwardnieje.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły