Chrupiące pierożki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Chrupiące pierożki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974979680.jpeg&w=3840&q=75)
Pierożki z ciasta francuskiego nadziewane różnymi serami są idealną przekąską na spotkanie z przyjaciółmi. Rozpływający się ser i chrupiące ciasto to duet idealny.
2
0 / 0
Pierożki z ciasta francuskiego nadziewane różnymi serami są idealną przekąską na spotkanie z przyjaciółmi. Rozpływający się ser i chrupiące ciasto to duet idealny.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. nać pietruszki
1 szt. arkusz rozmrozonego ciasta francuskiego
1 szt. żółtko jaja kurzego
1 łyżka śmietanka
15 dag. ementaler
10 dag. rokpol
10 dag. szynka
Przygotowanie
Szynkę pokroić w kostkę, ementaler zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rokpol pokroić w kawałki.
Wymieszać szynkę, sery, śmietankę, natkę, sól i pieprz.
Z ciasta powycinać krążki. Na każdy położyć łyżeczkę farszu, brzegi posmarować delikatnie wodą i skleić.
Piec 15 min w temp. 220 C.