Chrupiące pierożki
m7
Pierożki z ciasta francuskiego nadziewane różnymi serami są idealną przekąską na spotkanie z przyjaciółmi. Rozpływający się ser i chrupiące ciasto to duet idealny.
2
0 / 0
Pierożki z ciasta francuskiego nadziewane różnymi serami są idealną przekąską na spotkanie z przyjaciółmi. Rozpływający się ser i chrupiące ciasto to duet idealny.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 łyżeczka nać pietruszki
1 szt. arkusz rozmrozonego ciasta francuskiego
1 szt. żółtko jaja kurzego
1 łyżka śmietanka
15 dek. ementaler
10 dek. rokpol
10 dek. szynka
Przygotowanie
Szynkę pokroić w kostkę, ementaler zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rokpol pokroić w kawałki.
Wymieszać szynkę, sery, śmietankę, natkę, sól i pieprz.
Z ciasta powycinać krążki. Na każdy położyć łyżeczkę farszu, brzegi posmarować delikatnie wodą i skleić.
Piec 15 min w temp. 220 C.