Chrupiące pierożki
m7
Pierożki z ciasta francuskiego nadziewane różnymi serami są idealną przekąską na spotkanie z przyjaciółmi. Rozpływający się ser i chrupiące ciasto to duet idealny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
236
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Pierożki z ciasta francuskiego nadziewane różnymi serami są idealną przekąską na spotkanie z przyjaciółmi. Rozpływający się ser i chrupiące ciasto to duet idealny.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. nać pietruszki
1 szt. arkusz rozmrozonego ciasta francuskiego
1 szt. żółtko jaja kurzego
1 łyżka śmietanka
15 dag. ementaler
10 dag. rokpol
10 dag. szynka
Przygotowanie
Szynkę pokroić w kostkę, ementaler zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rokpol pokroić w kawałki.
Wymieszać szynkę, sery, śmietankę, natkę, sól i pieprz.
Z ciasta powycinać krążki. Na każdy położyć łyżeczkę farszu, brzegi posmarować delikatnie wodą i skleić.
Piec 15 min w temp. 220 C.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
236
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.