Chrupiące pierożki

m7
Chrupiące pierożki

2

0 / 0

Pierożki z ciasta francuskiego nadziewane różnymi serami są idealną przekąską na spotkanie z przyjaciółmi. Rozpływający się ser i chrupiące ciasto to duet idealny.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. nać pietruszki

1 szt. arkusz rozmrozonego ciasta francuskiego

1 szt. żółtko jaja kurzego

1 łyżka śmietanka

15 dag. ementaler

10 dag. rokpol

10 dag. szynka

Przygotowanie


1

Szynkę pokroić w kostkę, ementaler zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rokpol pokroić w kawałki.

2

Wymieszać szynkę, sery, śmietankę, natkę, sól i pieprz.

3

Z ciasta powycinać krążki. Na każdy położyć łyżeczkę farszu, brzegi posmarować delikatnie wodą i skleić.

4

Piec 15 min w temp. 220 C.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

236

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły