Chrupiące pałki
m7
Chrupiące pałki o wegierskim aromacie
0
0 / 0
Chrupiące pałki o wegierskim aromacie
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
200 olej
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 łyżeczka przyprawa węgierska
1 łyżeczka papryka czerwona słodka
150 g płatki kukurydziane
9 szt. pałki z kurczaka
1 szt. jajko
2 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
Pałki obgotowuje przez ok 15-20 minut. zeby uniknąc ze mieso po upieczeniu z wierzchu bedzie usmazone a w srodku surowe.
Po wystygnięciu przekładam do miski gdzie przyprawiam sola pieprzem, papryka czerwoną i przyprawa do kurczaka. Zostawiam na min 2 h w lodówce. (można na cał noc).
Nastepnie panieruje najpierw w jajku potem w mieszance bułki tartej i drobno pokruszonych płatkach z dodatkiem pieprzu i papryki słodkiej.
Wkładam pałki na patelnie z rozgrzanym olejem. Smaże tak zeby były lekko zanuzone w oleju (mozna we frytkownicy). Pyszne chrupiace o lekko pikantym smaku