Chrupiące pałki

m7
Chrupiące pałki

0

0 / 0

Chrupiące pałki o wegierskim aromacie

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

200 olej

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. przyprawa węgierska

1 łyżecz. papryka czerwona słodka

150 g płatki kukurydziane

9 szt. pałki z kurczaka

1 szt. jajko

2 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Pałki obgotowuje przez ok 15-20 minut. zeby uniknąc ze mieso po upieczeniu z wierzchu bedzie usmazone a w srodku surowe.

2

Po wystygnięciu przekładam do miski gdzie przyprawiam sola pieprzem, papryka czerwoną i przyprawa do kurczaka. Zostawiam na min 2 h w lodówce. (można na cał noc).

3

Nastepnie panieruje najpierw w jajku potem w mieszance bułki tartej i drobno pokruszonych płatkach z dodatkiem pieprzu i papryki słodkiej.

4

Wkładam pałki na patelnie z rozgrzanym olejem. Smaże tak zeby były lekko zanuzone w oleju (mozna we frytkownicy). Pyszne chrupiace o lekko pikantym smaku

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1376

kcal

Białka

66

gram

Węglowodany

49

gram

Tłuszcze

100

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły