Chrupiące mięso z rosołu
m7
aby nie jesc zwyklego miesa z rosolu, to warto wyprobowac ten przepis:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1302
kcal
Białka
127
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
63
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
aby nie jesc zwyklego miesa z rosolu, to warto wyprobowac ten przepis:)
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szkl. bułka tarta
1 szt. kurczak cały
6 szt. czosnek
2 szt. jaja kurze całe
4 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Ugotowane mięso w rosole wyjmujemy i czekamy az obcieknie.
Solimy i pieprzymy, nacieramy rozgniecionym czosnkiem, oprószamy w mace i dociskamy.
Panierujemy tradycyjnie w jajku i bułce, smażymy na głebokim oleju.
Podajemy z ziemniakami i surówka
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1302
kcal
Białka
127
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
63
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.