Chrupiące mięso z rosołu

m7
Chrupiące mięso z rosołu

0

0 / 0

aby nie jesc zwyklego miesa z rosolu, to warto wyprobowac ten przepis:)

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szkl. bułka tarta

1 szt. kurczak cały

6 szt. czosnek

2 szt. jaja kurze całe

4 łyżka mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Ugotowane mięso w rosole wyjmujemy i czekamy az obcieknie.

2

Solimy i pieprzymy, nacieramy rozgniecionym czosnkiem, oprószamy w mace i dociskamy.

3

Panierujemy tradycyjnie w jajku i bułce, smażymy na głebokim oleju.

4

Podajemy z ziemniakami i surówka

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły