Chrupiące mięso z rosołu
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Chrupiące mięso z rosołu](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6428-1702057922911.jpeg&w=3840&q=75)
aby nie jesc zwyklego miesa z rosolu, to warto wyprobowac ten przepis:)
0
0 / 0
aby nie jesc zwyklego miesa z rosolu, to warto wyprobowac ten przepis:)
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szkl. bułka tarta
1 szt. kurczak cały
6 szt. czosnek
2 szt. jaja kurze całe
4 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
1
Ugotowane mięso w rosole wyjmujemy i czekamy az obcieknie.
2
Solimy i pieprzymy, nacieramy rozgniecionym czosnkiem, oprószamy w mace i dociskamy.
3
Panierujemy tradycyjnie w jajku i bułce, smażymy na głebokim oleju.
4
Podajemy z ziemniakami i surówka