Chrupiące kurczakowe delicje
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Chrupiące kurczakowe delicje](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6654-1702057942769.jpeg&w=3840&q=75)
ten zapach... ten smak...
0
0 / 0
ten zapach... ten smak...
4
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
10 szczyp. borowiki
10 łyżecz. przyprawa do kurczaka
10 szt. udko z kurczaka
10 łyżka przyprawa do dań z grilla
Przygotowanie
1
Udka myjemy, osuszamy, każdy kawałek obsypujemy przyprawami i odstawiamy na 2 godziny do lodówki (najlepiej na noc).
2
Następnie pieczemy 50 minut w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem.