Chrupiące kotlety z kurczaka w ketchupowej marynacie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_2
![Chrupiące kotlety z kurczaka w ketchupowej marynacie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973702714.jpeg&w=3840&q=75)
Tradycyjny kotlet w bardziej wyszukanej formie? Pan Wysmakowany służy pomysłem :) Ostatnio rozsmakowaliśmy się w ketchupowej panierce. Mamy nadzieję, że i Tobie przypadnie do gustu! Takiej jeszcze nie znałeś!
1
4 / 5
Tradycyjny kotlet w bardziej wyszukanej formie? Pan Wysmakowany służy pomysłem :) Ostatnio rozsmakowaliśmy się w ketchupowej panierce. Mamy nadzieję, że i Tobie przypadnie do gustu! Takiej jeszcze nie znałeś!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. filet z kurczaka
2 szt. jaja l
2 szczyp. sól, pieprz
2 szkl. płatki lubella corn flakes klasyczne
2 łyżka olej słonecznikowy
5 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Filety przekrój na pół. Wybij jajka i porządnie rozmieszaj z ketchupem. W tak przygotowanym sosie zamocz kurczaka. Dopraw solą i pieprzem.
Rozdrobnij płatki kukurydziane i obtocz z nich kolejno kawałki kurczaka. Mocno wgnieć panierkę w fileta.
Opanierowane mięso wrzuć na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż na głębokim oleju.
Gotowe kotlety najlepiej smakują z domowymi frytkami i oczywiście ulubionym ketchupem. Jak Ci się podoba nowa wersja tradycyjnego dania?