Chrupiące kotlety z kurczaka w ketchupowej marynacie

kontakt_2
Chrupiące kotlety z kurczaka w ketchupowej marynacie

1

4 / 5

Tradycyjny kotlet w bardziej wyszukanej formie? Pan Wysmakowany służy pomysłem :) 
 Ostatnio rozsmakowaliśmy się w ketchupowej panierce. Mamy nadzieję, że i Tobie przypadnie do gustu! Takiej jeszcze nie znałeś!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. filet z kurczaka

2 szt. jaja l

2 szczyp. sól, pieprz

2 szkl. płatki lubella corn flakes klasyczne

2 łyżka olej słonecznikowy

5 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Filety przekrój na pół. Wybij jajka i porządnie rozmieszaj z ketchupem. W tak przygotowanym sosie zamocz kurczaka. Dopraw solą i pieprzem.

2

Rozdrobnij płatki kukurydziane i obtocz z nich kolejno kawałki kurczaka. Mocno wgnieć panierkę w fileta.

3

Opanierowane mięso wrzuć na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż na głębokim oleju.

4

Gotowe kotlety najlepiej smakują z domowymi frytkami i oczywiście ulubionym ketchupem. Jak Ci się podoba nowa wersja tradycyjnego dania?

Wartości odżywcze na porcję


Energia

540

kcal

Białka

71

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły