Chrupiące kotlety z kurczaka w ketchupowej marynacie

kontakt_2
Chrupiące kotlety z kurczaka w ketchupowej marynacie

1

4 / 5

Tradycyjny kotlet w bardziej wyszukanej formie? Pan Wysmakowany służy pomysłem :) 
 Ostatnio rozsmakowaliśmy się w ketchupowej panierce. Mamy nadzieję, że i Tobie przypadnie do gustu! Takiej jeszcze nie znałeś!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. filet z kurczaka

2 szt. jaja l

2 szcz. sól, pieprz

2 szkl. płatki lubella corn flakes klasyczne

2 łyżka olej słonecznikowy

5 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Filety przekrój na pół. Wybij jajka i porządnie rozmieszaj z ketchupem. W tak przygotowanym sosie zamocz kurczaka. Dopraw solą i pieprzem.

2

Rozdrobnij płatki kukurydziane i obtocz z nich kolejno kawałki kurczaka. Mocno wgnieć panierkę w fileta.

3

Opanierowane mięso wrzuć na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż na głębokim oleju.

4

Gotowe kotlety najlepiej smakują z domowymi frytkami i oczywiście ulubionym ketchupem. Jak Ci się podoba nowa wersja tradycyjnego dania?

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły