Chrupiące kotlety z kurczaka w ketchupowej marynacie

kontakt_2

Tradycyjny kotlet w bardziej wyszukanej formie? Pan Wysmakowany służy pomysłem :) Ostatnio rozsmakowaliśmy się w ketchupowej panierce. Mamy nadzieję, że i Tobie przypadnie do gustu! Takiej jeszcze nie znałeś!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
540
kcal
Białka
71
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
4 / 5
Tradycyjny kotlet w bardziej wyszukanej formie? Pan Wysmakowany służy pomysłem :) Ostatnio rozsmakowaliśmy się w ketchupowej panierce. Mamy nadzieję, że i Tobie przypadnie do gustu! Takiej jeszcze nie znałeś!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. filet z kurczaka
2 szt. jaja l
2 szczyp. sól, pieprz
2 szkl. płatki lubella corn flakes klasyczne
2 łyżka olej słonecznikowy
5 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Filety przekrój na pół. Wybij jajka i porządnie rozmieszaj z ketchupem. W tak przygotowanym sosie zamocz kurczaka. Dopraw solą i pieprzem.
Rozdrobnij płatki kukurydziane i obtocz z nich kolejno kawałki kurczaka. Mocno wgnieć panierkę w fileta.
Opanierowane mięso wrzuć na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż na głębokim oleju.
Gotowe kotlety najlepiej smakują z domowymi frytkami i oczywiście ulubionym ketchupem. Jak Ci się podoba nowa wersja tradycyjnego dania?
Wartości odżywcze na porcję
Energia
540
kcal
Białka
71
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.