1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
papryka ostra
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
jajka
3 Sztuki
Boczku wędzonego
1 Sztuka
szczypiorek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka rozbić na gorący tłuszcz, posypać pokrojonym szczypiorkiem, położyć kawałki boczku i smażyć na niewielkim ogniu.
  2. jajek nie obracamy, smażymy aż dół będzie chrupiący, a białka ścięte.
  3. jemy z pieczywem posmarowanym masłem.

Opis

Bardzo chrupiące jajka na śniadanie, do tego świeżutka bułeczka z masłem..........

Podobne przepisy

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Wędzona pierś kurczaka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!