Chrupiące gofry

Łowicz
Chrupiące gofry

1

5 / 1

Pulchne, chrupkie gofry z dżemem truskawkowym? Czy to nie brzmi jak idealne rozpoczęcie dnia! Trudno się nie zgodzić. Dla urozmaicenia dodaj borówki amerykańskie.

?

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki- oprócz białek- zmiksować, aby nie było grudek.

2

Białka bardzo dobrze ubić ze szczyptą soli na puszystą pianę i delikatnie wmieszać w ciasto.

3

Porcje ciasta wlać na rozgrzaną gofrownicę, smażyć 3-5 minut (czas smażenia jest uwarunkowany mocą gofrownicy, dlatego przy smażeniu pierwszego gofra sprawdzić jaki czas potrzebny do usmażenia).

Wartości odżywcze na porcję


Energia

657

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

106

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły