Chrupiące gofry

Łowicz
Chrupiące gofry

0

5 / 1

Pulchne, chrupkie gofry z dżemem truskawkowym? Czy to nie brzmi jak idealne rozpoczęcie dnia! Trudno się nie zgodzić. Dla urozmaicenia dodaj borówki amerykańskie.

?

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki- oprócz białek- zmiksować, aby nie było grudek.

2

Białka bardzo dobrze ubić ze szczyptą soli na puszystą pianę i delikatnie wmieszać w ciasto.

3

Porcje ciasta wlać na rozgrzaną gofrownicę, smażyć 3-5 minut (czas smażenia jest uwarunkowany mocą gofrownicy, dlatego przy smażeniu pierwszego gofra sprawdzić jaki czas potrzebny do usmażenia).

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły