Chrupiące gofry
maspexdigital
0
5 / 1
Pulchne, chrupkie gofry z dżemem truskawkowym? Czy to nie brzmi jak idealne rozpoczęcie dnia! Trudno się nie zgodzić. Dla urozmaicenia dodaj borówki amerykańskie.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szkl. mleko
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 opak. budyń waniliowy
30 g masło
2 łyżka cukier trzcinowy
1 szcz. sól
1 opak. czerwona dżemolada łowicz
Przygotowanie
1
Wszystkie składniki- oprócz białek- zmiksować, aby nie było grudek.
2
Białka bardzo dobrze ubić ze szczyptą soli na puszystą pianę i delikatnie wmieszać w ciasto.
3
Porcje ciasta wlać na rozgrzaną gofrownicę, smażyć 3-5 minut (czas smażenia jest uwarunkowany mocą gofrownicy, dlatego przy smażeniu pierwszego gofra sprawdzić jaki czas potrzebny do usmażenia).