Chrupiące gofry

maspexdigital
Chrupiące gofry

0

5 / 1

Pulchne, chrupkie gofry z dżemem truskawkowym? Czy to nie brzmi jak idealne rozpoczęcie dnia! Trudno się nie zgodzić. Dla urozmaicenia dodaj borówki amerykańskie.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szkl. mleko

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 opak. budyń waniliowy

30 g masło

2 łyżka cukier trzcinowy

1 szcz. sól

1 opak. czerwona dżemolada łowicz

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki- oprócz białek- zmiksować, aby nie było grudek.

2

Białka bardzo dobrze ubić ze szczyptą soli na puszystą pianę i delikatnie wmieszać w ciasto.

3

Porcje ciasta wlać na rozgrzaną gofrownicę, smażyć 3-5 minut (czas smażenia jest uwarunkowany mocą gofrownicy, dlatego przy smażeniu pierwszego gofra sprawdzić jaki czas potrzebny do usmażenia).

Kategorie


PlanerUlubione
Szukaj
PrzepisyArtykuły