Chrupiące gofry
Łowicz
Pulchne, chrupkie gofry z dżemem truskawkowym? Czy to nie brzmi jak idealne rozpoczęcie dnia! Trudno się nie zgodzić. Dla urozmaicenia dodaj borówki amerykańskie.
1
5 / 1
Pulchne, chrupkie gofry z dżemem truskawkowym? Czy to nie brzmi jak idealne rozpoczęcie dnia! Trudno się nie zgodzić. Dla urozmaicenia dodaj borówki amerykańskie.
?
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Przygotowanie
1
Wszystkie składniki- oprócz białek- zmiksować, aby nie było grudek.
2
Białka bardzo dobrze ubić ze szczyptą soli na puszystą pianę i delikatnie wmieszać w ciasto.
3
Porcje ciasta wlać na rozgrzaną gofrownicę, smażyć 3-5 minut (czas smażenia jest uwarunkowany mocą gofrownicy, dlatego przy smażeniu pierwszego gofra sprawdzić jaki czas potrzebny do usmażenia).