Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Najprostszy przepis na tradycyjne chrupiące gofry, idealny przysmak na śniadanie lub szybką przekąskę po obiedzie. Wymieszaj mąkę, cukier i sodę. Osobno w drugim naczyniu połącz mleko, masło i jajka, Do powstałej mieszanki dodaj mąkę z cukrem i sodą i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Smaż na rozgrzanej gofrownicy. Chrupiące gofry podawaj z ulubionym dżemem i dodatkami.
1 | Opakowanie | ||
![]() |
|||
200 | Gramów | ||
![]() |
|||
1.5 | Łyżeczki |
soda oczyszczona
|
|
2 | Łyżki |
cukier
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Sztuka |
Jajko kurze całe
|
|
250 | Mililitrów |
mleko
|
|
40 | Gramów |
masło
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |