0

Składniki

1 Szczypta
sól biała
1 Łyżeczka
cukier
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Sztuka
Mleko pełne karton
3 Sztuki
JAJA
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Łyżka
spirytus
1 Łyżka
olej rzepakowy uniwersalny
20 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
  2. dodać tyle mleka,aby ciasto było nieco gęstsze niż na naleśniki.
  3. odstawić na 25-30 minut.
  4. gofrownice rozgrzać,posmarować olejem,nalać 3 łyżki ciasta.
  5. piec na złoty kolor.I

Opis

Gofrów raczej nie trzeba zbytnio opisywać.Jest to takie jedzonko ,że chyba każdemu smakuję.Podawać można na wiele sposobów:z owocami,cukrem pudrem,bitą śmietaną....

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Keks

Łatwy Do 3 godz
Keks

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!