0

Składniki

1 Szczypta
sól biała
1 Łyżeczka
cukier
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Sztuka
Mleko pełne karton
3 Sztuki
JAJA
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Łyżka
spirytus
1 Łyżka
olej rzepakowy uniwersalny
20 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
  2. dodać tyle mleka,aby ciasto było nieco gęstsze niż na naleśniki.
  3. odstawić na 25-30 minut.
  4. gofrownice rozgrzać,posmarować olejem,nalać 3 łyżki ciasta.
  5. piec na złoty kolor.I

Opis

Gofrów raczej nie trzeba zbytnio opisywać.Jest to takie jedzonko ,że chyba każdemu smakuję.Podawać można na wiele sposobów:z owocami,cukrem pudrem,bitą śmietaną....

Podobne przepisy

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Pączki z marmoladą różaną

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki z marmoladą różaną

Pączusie

Przepis
Średni Do 3 godz
Pączusie

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Keks

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Keks

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!