0

Składniki

1 Szczypta
sól biała
1 Łyżeczka
cukier
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Sztuka
Mleko pełne karton
3 Sztuki
JAJA
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Łyżka
spirytus
1 Łyżka
olej rzepakowy uniwersalny
20 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
  2. dodać tyle mleka,aby ciasto było nieco gęstsze niż na naleśniki.
  3. odstawić na 25-30 minut.
  4. gofrownice rozgrzać,posmarować olejem,nalać 3 łyżki ciasta.
  5. piec na złoty kolor.I

Opis

Gofrów raczej nie trzeba zbytnio opisywać.Jest to takie jedzonko ,że chyba każdemu smakuję.Podawać można na wiele sposobów:z owocami,cukrem pudrem,bitą śmietaną....

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz.

Keks

Łatwy Do 3 godz.

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz.

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz.

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz.

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz.

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz.

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!