Chrupiące ciasteczka z płatkami
lubella
Masz ochotę na słodką, domową przekąskę? Wypróbuj chrupiące i bardzo szybkie w przygotowaniu ciasteczka z płatków śniadaniowych i miodu. Wybierz płatki z kakao, aby ciasteczka były jeszcze smaczniejsze. W pół godziny Twoja przekąska będzie gotowa!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
307
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
44
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Masz ochotę na słodką, domową przekąskę? Wypróbuj chrupiące i bardzo szybkie w przygotowaniu ciasteczka z płatków śniadaniowych i miodu. Wybierz płatki z kakao, aby ciasteczka były jeszcze smaczniejsze. W pół godziny Twoja przekąska będzie gotowa!
5
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
4 szkl. płatki lubella corn flakes kakao i miód
100 g masło
4 łyżka miód
0.50 łyżecz. cukier waniliowy
100 g suszone owoce
Przygotowanie
Masło, cukier i miód umieść w dużym garnku i zagotuj często mieszając, a następnie gotuj około 2-3 minut
Płatki i dodatki wsyp do powstałej masy i bardzo dokładnie (ale w miarę delikatnie) wymieszaj. Odstaw do lekkiego przestygnięcia – pamiętaj by od czasu do czasu przemieszać, żeby masa nie zastygła.
Wyłóż blachę papierem do pieczenia, układaj na niej masę uformowaną w ciasteczka.
Zapiekaj około 10-15 minut w piekarniku z temperaturą 180 stopni (grzanie góra-dół).
Po tym czasie wyjmij ciasteczka i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
307
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
44
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.