Chrupiące ciasteczka z płatkami

lubella
Chrupiące ciasteczka z płatkami

1

0 / 0

Masz ochotę na słodką, domową przekąskę? Wypróbuj chrupiące i bardzo szybkie w przygotowaniu ciasteczka z płatków śniadaniowych i miodu. Wybierz płatki z kakao, aby ciasteczka były jeszcze smaczniejsze. W pół godziny Twoja przekąska będzie gotowa!

5

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

4 szkl. płatki lubella corn flakes kakao i miód

100 g masło

4 łyżka miód

0.50 łyżecz. cukier waniliowy

100 g suszone owoce

Przygotowanie


1

Masło, cukier i miód umieść w dużym garnku i zagotuj często mieszając, a następnie gotuj około 2-3 minut

2

Płatki i dodatki wsyp do powstałej masy i bardzo dokładnie (ale w miarę delikatnie) wymieszaj. Odstaw do lekkiego przestygnięcia – pamiętaj by od czasu do czasu przemieszać, żeby masa nie zastygła.

3

Wyłóż blachę papierem do pieczenia, układaj na niej masę uformowaną w ciasteczka.

4

Zapiekaj około 10-15 minut w piekarniku z temperaturą 180 stopni (grzanie góra-dół).

5

Po tym czasie wyjmij ciasteczka i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

307

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

44

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły