Chrupiąca kromka z pastą, jajkiem w koszulce, szpinakiem i korniszonem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Chrupiąca kromka z pastą, jajkiem w koszulce, szpinakiem i korniszonem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975124768.jpeg&w=3840&q=75)
Jeśli znudziły Ci się zwykłe kanapki albo nie masz pomysłu na śniadanie polecamy chrupiące kromki z pastą warzywną Łowicz, szpinakiem, korniszonem i jajkiem w koszulce. Idealne na początek dnia!
0
0 / 0
Jeśli znudziły Ci się zwykłe kanapki albo nie masz pomysłu na śniadanie polecamy chrupiące kromki z pastą warzywną Łowicz, szpinakiem, korniszonem i jajkiem w koszulce. Idealne na początek dnia!
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. jajko
2 łyżka pasta warzywna łowicz z pomidorami i wędzoną papryką
2 łyżka ocet jabłkowy
2 łyżecz. masło
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
Przygotowanie
Chleb posmarować masłem, zgrillować na patelni/w piekarniku.
Posmarować pastą, kolejno ułożyć szpinak, ogórki.
W garnku zagotować wodę ze szczypta soli oraz octem, zamieszać by zrobić lekki wir.
Jajka wbić oddzielnie do miseczek, każde po kolei delikatnie wlewać do wody (każdorazowo robić wir) i na małym ogniu gotować 3 minuty.
Na górę kromki położyć jajko.
Posypać szczyptą pieprzu.