Choinki z pasty z tuńczyka i twarogu

EkspertOdKuchni
Choinki z pasty z tuńczyka i twarogu

4

0 / 0

Choinki z pasty z tuńczyka i twarogu to prosty i efektowny pomysł na przekąskę, która zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. Robią wrażenie nie tylko smakiem, ale i formą – to idealny akcent na świąteczny stół. Połączenie tuńczyka z twarogiem, koperkiem i granatem doskonale urozmaici bożonarodzeniowe menu. Smacznego!

8

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

200 g twaróg półtłusty

150 g tuńczyk w sosie własnym

1 łyżka majonez

0.50 łyżecz. musztarda

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

12 szt. okrągłe krakersy

1 pęcz. koperek

0.50 szt. granat

Przygotowanie


1

Odsącz tuńczyka z zalewy, a twaróg rozdrobnij widelcem, aby łatwiej go było zmiksować.

2

W misce połącz tuńczyka, twaróg, majonez i musztardę. Dodaj sól oraz pieprz do smaku. Wszystko przez chwilę zmiksuj przy pomocy blendera.

3

Z pasty uformuj kształt stożka na okrągłym krakersie, aby utworzyć podstawę.

4

Obtocz choinki w posiekanym koperku, lekko dociskając, aby dobrze się przykleił.

5

Udekoruj choinki nasionami granatu, imitując bombki.

6

Przed podaniem schłódź przekąski w lodówce przez około 20-30 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły