Choinki z pasty z tuńczyka i twarogu
EkspertOdKuchni
Choinki z pasty z tuńczyka i twarogu to prosty i efektowny pomysł na przekąskę, która zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. Robią wrażenie nie tylko smakiem, ale i formą – to idealny akcent na świąteczny stół. Połączenie tuńczyka z twarogiem, koperkiem i granatem doskonale urozmaici bożonarodzeniowe menu. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
4
0 / 0
Choinki z pasty z tuńczyka i twarogu to prosty i efektowny pomysł na przekąskę, która zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. Robią wrażenie nie tylko smakiem, ale i formą – to idealny akcent na świąteczny stół. Połączenie tuńczyka z twarogiem, koperkiem i granatem doskonale urozmaici bożonarodzeniowe menu. Smacznego!
8
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
200 g twaróg półtłusty
150 g tuńczyk w sosie własnym
1 łyżka majonez
0.50 łyżecz. musztarda
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
12 szt. okrągłe krakersy
1 pęcz. koperek
0.50 szt. granat
Przygotowanie
Odsącz tuńczyka z zalewy, a twaróg rozdrobnij widelcem, aby łatwiej go było zmiksować.
W misce połącz tuńczyka, twaróg, majonez i musztardę. Dodaj sól oraz pieprz do smaku. Wszystko przez chwilę zmiksuj przy pomocy blendera.
Z pasty uformuj kształt stożka na okrągłym krakersie, aby utworzyć podstawę.
Obtocz choinki w posiekanym koperku, lekko dociskając, aby dobrze się przykleił.
Udekoruj choinki nasionami granatu, imitując bombki.
Przed podaniem schłódź przekąski w lodówce przez około 20-30 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.