Choinki brownie
decomorreno
Święta nie muszą być monotonne! Mamy dla was świetny pomysł na ciekawe ciastka Bożonarodzeniowe, które są nie tylko pyszne, ale również kolorowe i zabawne. Masz dwie lewe ręce do pięknych świątecznych wypieków? Z tymi choinkami dasz sobie radę na piątkę!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
421
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
58
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Święta nie muszą być monotonne! Mamy dla was świetny pomysł na ciekawe ciastka Bożonarodzeniowe, które są nie tylko pyszne, ale również kolorowe i zabawne. Masz dwie lewe ręce do pięknych świątecznych wypieków? Z tymi choinkami dasz sobie radę na piątkę!
12
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
210 g masło
250 g cukier
3 szt. jaja l
100 g mąka lubella puszysta tortowa
110 g orzechy włoskie
1 szczyp. sól
120 g kakao decomorreno
300 g cukier
1 szt. białko jaja kurzego
3 łyżecz. sok z cytryny
2 szt. kolorowa posypka
10 szt. paluszki grissini
Przygotowanie
W kąpieli wodnej podgrzej masło, cukier oraz kakao. Gdy składniki się połączą pozostaw je do przestygnięcia.
Dodaj następnie jajka. Na koniec połącz z mąką oraz posiekanymi drobno orzechami.
Po wystudzeniu przekrój na pół. Następnie potnij na trójkąty.
Przełóż ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz przez 30 minut w 175°C. Po wystudzeniu przekrój na pół. Następnie potnij na trójkąty.
Utrzyj białko z cukrem pudrem. Dodaj 2-3 łyżeczki soku z cytryny, aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Dodaj barwnik. Przełóż do rękawa cukierniczego.
Udekoruj lukrem kakaowe „choinki”, następnie posyp cukrowymi kuleczkami. Z paluszków odetnij końcówki i wetknij od postawy choinek tworząc „pnie" drzewek.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
421
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
58
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.