Choinki brownie

decomorreno
Choinki brownie

2

0 / 0

Święta nie muszą być monotonne! Mamy dla was świetny pomysł na ciekawe ciastka Bożonarodzeniowe, które są nie tylko pyszne, ale również kolorowe i zabawne. Masz dwie lewe ręce do pięknych świątecznych wypieków? Z tymi choinkami dasz sobie radę na piątkę!

12

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

210 g masło

250 g cukier

3 szt. jaja l

100 g mąka lubella puszysta tortowa

110 g orzechy włoskie

1 szcz. sól

120 g kakao decomorreno

300 g cukier

1 szt. białko jaja kurzego

3 łyżeczka sok z cytryny

2 szt. kolorowa posypka

10 szt. paluszki grissini

Przygotowanie


1

W kąpieli wodnej podgrzej masło, cukier oraz kakao. Gdy składniki się połączą pozostaw je do przestygnięcia.

2

Dodaj następnie jajka. Na koniec połącz z mąką oraz posiekanymi drobno orzechami.

3

Po wystudzeniu przekrój na pół. Następnie potnij na trójkąty.

4

Przełóż ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz przez 30 minut w 175°C. Po wystudzeniu przekrój na pół. Następnie potnij na trójkąty.

5

Utrzyj białko z cukrem pudrem. Dodaj 2-3 łyżeczki soku z cytryny, aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Dodaj barwnik. Przełóż do rękawa cukierniczego.

6

Udekoruj lukrem kakaowe „choinki”, następnie posyp cukrowymi kuleczkami. Z paluszków odetnij końcówki i wetknij od postawy choinek tworząc „pnie" drzewek.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły