Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Z racji mojego zamiłowania do choinek i choinkowych wzorów podczas Świąt Bożego Narodzenia całkiem spontanicznie wpadłam na pomysł, żeby choinkę zrobić w wersji wytrawnej, do jedzenia! Z cebulką, grzybami, szpinakiem, kiełbasą, serem żółtym i ketchupem. Wyszła pyszna, aromatyczna... Idealna sama lub jako dodatek zamiast np. pasztecików. Dlatego bez tej choinki nie będzie teraz u mnie Świąt! Będę podawała ją z czerwonym barszczykiem, lecz i sama w sobie jest pyszna. Kształt choinki zawsze cieszy moje oczy i jest kwintesencją Świąt. Nie mogę doczekać się, kiedy podam ją gościom na stole świątecznym. Myślę, że wzbudzi zainteresowanie!
Ciasto: |
|||
300 | Gramów | ||
![]() |
|||
10 | Gramów |
Drożdże suszone
|
|
120 | Gramów |
masło
|
|
150 | Gramów |
śmietana
|
|
1 | Łyżka |
cukier
|
|
1 | Łyżeczka |
sól
|
|
Farsz: |
|||
6 | Łyżek | ||
![]() |
|||
1 | Sztuka | ||
300 | Gramów |
szpinak
|
|
0.5 | Sztuki |
Kiełbasa zwyczajna
|
|
200 | Gramów |
ser żółty
|
|
Kalorie dla 1 porcji
301-400 kc
|
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |