Chocolatta z musem jabłkowo-orzechowym i bitą śmietaną
decomorreno
0
0 / 0
Chocolatta z musem jabłkowo-orzechowym i bitą śmietaną. Deser, który wygląda niezwykle atrakcyjnie, a przy tym jest prawdziwą ucztą dla podniebienia. Pozwól sobie na odrobinę beztroskiej, słodkiej rozkoszy!
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 opak. chocolatta decomorreno dark
550 mleko uht 3,2%
3 szt. jabłka
200 sok jabłkowy
1 łyżeczka cynamon
2 łyżka masło orzechowe
1 szt. bita śmietana do dekoracji
Przygotowanie
Jabłka obierz, przekrój na ósemki i wytnij nasiona.
Przełóż do garnka, zalej sokiem jabłkowym, dodaj cynamon. Gotuj na średniej mocy kuchenki, często mieszając.
Jabłka zmiksuj i wymieszaj z masłem orzechowym, jeszcze raz miksując na gładki mus.
Przelej do 4 pucharków lub filiżanek.
Chocolattę wsyp do gotującego się mleka, i mieszaj przez kilka minut aż zgęstnieje.
Delikatniej wlej na mus jabłkowy.
Udekoruj bitą śmietaną i pokrojonymi kawałkami jabłek.