Chocolatta z musem jabłkowo-orzechowym i bitą śmietaną

decomorreno
Chocolatta z musem jabłkowo-orzechowym i bitą śmietaną

0

0 / 0

Chocolatta z musem jabłkowo-orzechowym i bitą śmietaną. Deser, który wygląda niezwykle atrakcyjnie, a przy tym jest prawdziwą ucztą dla podniebienia. Pozwól sobie na odrobinę beztroskiej, słodkiej rozkoszy!

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 opak. chocolatta decomorreno dark

550 mleko uht 3,2%

3 szt. jabłka

200 sok jabłkowy

1 łyżeczka cynamon

2 łyżka masło orzechowe

1 szt. bita śmietana do dekoracji

Przygotowanie


1

Jabłka obierz, przekrój na ósemki i wytnij nasiona.

2

Przełóż do garnka, zalej sokiem jabłkowym, dodaj cynamon. Gotuj na średniej mocy kuchenki, często mieszając.

3

Jabłka zmiksuj i wymieszaj z masłem orzechowym, jeszcze raz miksując na gładki mus.

4

Przelej do 4 pucharków lub filiżanek.

5

Chocolattę wsyp do gotującego się mleka, i mieszaj przez kilka minut aż zgęstnieje.

6

Delikatniej wlej na mus jabłkowy.

7

Udekoruj bitą śmietaną i pokrojonymi kawałkami jabłek.

Wideo z przygotowania przepisu
Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły