Chocolatta z musem jabłkowo-orzechowym i bitą śmietaną
decomorreno
Chocolatta z musem jabłkowo-orzechowym i bitą śmietaną. Deser, który wygląda niezwykle atrakcyjnie, a przy tym jest prawdziwą ucztą dla podniebienia. Pozwól sobie na odrobinę beztroskiej, słodkiej rozkoszy!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
334
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Chocolatta z musem jabłkowo-orzechowym i bitą śmietaną. Deser, który wygląda niezwykle atrakcyjnie, a przy tym jest prawdziwą ucztą dla podniebienia. Pozwól sobie na odrobinę beztroskiej, słodkiej rozkoszy!
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 opak. chocolatta decomorreno dark
550 mleko uht 3,2%
3 szt. jabłka
200 sok jabłkowy
1 łyżecz. cynamon
2 łyżka masło orzechowe
1 szt. bita śmietana do dekoracji
Przygotowanie
Jabłka obierz, przekrój na ósemki i wytnij nasiona.
Przełóż do garnka, zalej sokiem jabłkowym, dodaj cynamon. Gotuj na średniej mocy kuchenki, często mieszając.
Jabłka zmiksuj i wymieszaj z masłem orzechowym, jeszcze raz miksując na gładki mus.
Przelej do 4 pucharków lub filiżanek.
Chocolattę wsyp do gotującego się mleka, i mieszaj przez kilka minut aż zgęstnieje.
Delikatniej wlej na mus jabłkowy.
Udekoruj bitą śmietaną i pokrojonymi kawałkami jabłek.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
334
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.