Chocolatta z musem bananowym i truflami
decomorreno
0
0 / 0
0
Chocolatta Hot Clasico z aromatycznym musem bananowym, któremu trufle nadają niebywały smak i aromat, jakiego jeszcze nie próbowałeś! Idealnie sprawdza się w chłodne zimowe dni, ale również w ciepłe letnie popołudnia.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Składniki
3 porcje
Składniki
2 opak. chocolatta hot classico decomorreno
300 mleko uht 3,2%
2 szt banan
200 śmietanka 36%
4 szt trufle cukierki
3 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Śmietankę podgrzej na małej mocy kuchenki wraz z kakao.
Zdejmij z kuchenki i dodaj pokruszone cukierki trufle. Wymieszaj dokładnie i odstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.
Następnego dnia ubij śmietankę przygotowaną dzień wcześniej z kakao i truflami, dodaj zmiksowane banany delikatnie mieszając.
Gdy składniki się połączą i stworzą puszystą masę, przelej do szklanek i wstaw do lodówki.
W tym czasie przygotuj Chocolattę. Rozpuść dwie saszetki Chocolatty Hot Clasico w 300 ml gorącego mleka.
Na wierzch musu wlej delikatnie chocolattę. Podawaj od razu po przygotowaniu.
Kategorie
Alergeny
Mleko
Laktoza