Chocolatta z musem bananowym i truflami

decomorreno
Chocolatta z musem bananowym i truflami

0

0 / 0

Chocolatta Hot Clasico z aromatycznym musem bananowym, któremu trufle nadają niebywały smak i aromat, jakiego jeszcze nie próbowałeś! Idealnie sprawdza się w chłodne zimowe dni, ale również w ciepłe letnie popołudnia.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

2 opak. chocolatta hot classico decomorreno

300 mleko uht 3,2%

2 szt. banan

200 śmietanka 36%

4 szt. trufle cukierki

3 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Śmietankę podgrzej na małej mocy kuchenki wraz z kakao.

2

Zdejmij z kuchenki i dodaj pokruszone cukierki trufle. Wymieszaj dokładnie i odstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.

3

Następnego dnia ubij śmietankę przygotowaną dzień wcześniej z kakao i truflami, dodaj zmiksowane banany delikatnie mieszając.

4

Gdy składniki się połączą i stworzą puszystą masę, przelej do szklanek i wstaw do lodówki.

5

W tym czasie przygotuj Chocolattę. Rozpuść dwie saszetki Chocolatty Hot Clasico w 300 ml gorącego mleka.

6

Na wierzch musu wlej delikatnie chocolattę. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Kategorie


Alergeny


Mleko

Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły