Chocolatta z musem bananowym i truflami

decomorreno
Chocolatta z musem bananowym i truflami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Chocolatta Hot Clasico z aromatycznym musem bananowym, któremu trufle nadają niebywały smak i aromat, jakiego jeszcze nie próbowałeś! Idealnie sprawdza się w chłodne zimowe dni, ale również w ciepłe letnie popołudnia.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

2 opak. chocolatta hot classico decomorreno

300 mleko uht 3,2%

2 szt. banan

200 śmietanka 36%

4 szt. trufle cukierki

3 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


Śmietankę podgrzej na małej mocy kuchenki wraz z kakao.

Zdejmij z kuchenki i dodaj pokruszone cukierki trufle. Wymieszaj dokładnie i odstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.

Następnego dnia ubij śmietankę przygotowaną dzień wcześniej z kakao i truflami, dodaj zmiksowane banany delikatnie mieszając.

Gdy składniki się połączą i stworzą puszystą masę, przelej do szklanek i wstaw do lodówki.

W tym czasie przygotuj Chocolattę. Rozpuść dwie saszetki Chocolatty Hot Clasico w 300 ml gorącego mleka.

Na wierzch musu wlej delikatnie chocolattę. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

958

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

131

gram

Tłuszcze

38

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Mleko

Laktoza

Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły