Chocolatta Walentynkowa z piankami marshmallow i liofilizowanymi truskawkami

decomorreno
Chocolatta Walentynkowa z piankami marshmallow i liofilizowanymi truskawkami

0

0 / 0

Mocno czekoladowa Chocolatta z piankami marshmallow oraz liofilizowanymi truskawkami, to propozycja idealna na Walentynkowy wieczór. Jako dodatek do kolacji, bądź deser po niej. Zaskocz swoją ukochaną osobę tym słodkim prezentem!

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. chocolatta decomorreno dark

300 mleko uht 3,2%

1 opak. pianki marshmallows

10 g truskawki liofilizowane

Przygotowanie


1

Mleko zagotuj w garnuszku.

2

Wsyp Chocolattę do gotującego się mleka i mieszaj przez kilka minut, aż zgęstnieje.

3

Wlej do szklanek. Udekoruj piankami marshmallow i truskawkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

342

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

62

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły