0

Składniki

2 Opakowania
400 Mililitrów
mleko
3 Łyżki
puree dyniowe
1 Łyżka
cynamon
0.5 Łyżeczki
Kardamon
0.5 Łyżeczki
gałka muszkatołowa
200 Mililitrów
śmietana 36%
1 Sztuka
Laska cynamonu
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do rondelka wlej mleko, dodaj puree dyniowe oraz przyprawy (cynamon, kardamon, gałkę muszkatołową). Zagotuj cały czas mieszając.
  2. Do filiżanki wsyp zawartość saszetki z Chocolattą, zalej gorącym mlekiem.
  3. Udekoruj ubitą śmietanką oraz laską cynamonu.

Podobne przepisy

Chocolatta z Chili

Łatwy Do 15 min
Chocolatta z Chili

Pikantne kakao

Łatwy Do 15 min
Pikantne kakao

Chocolatta Piernikowa

Łatwy Do 15 min
Chocolatta Piernikowa

Chocolatta Pomarańczowa

Łatwy Do 15 min
Chocolatta Pomarańczowa

Chocolatta z kokosową nutą

Łatwy Do 15 min
Chocolatta z kokosową nutą

Grzaniec malinowy

Łatwy Do 15 min
Grzaniec malinowy

Hot Milky Marshmallow Chocolatta

Łatwy Do 15 min
Hot Milky Marshmallow Chocolatta

Kompot wigilijny

Łatwy Do 1 godz
Kompot wigilijny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!