Chocolatta Pomarańczowa

decomorreno
Chocolatta Pomarańczowa

0

0 / 0

Gorąca chocolatta - napój idealny na zimowe wieczory. Proponujemy chocolattę z ciemnej czekolady dodatkowo wzbogaconą sokiem pomarańczowym. Napój prezentuje się bardzo atrakcyjnie dzięki bitej śmietanie udekorowanej skórkami pomarańczy.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 opak. chocolatta decomorreno dark

200 mleko

3 łyżecz. sok z pomarańczy

1 szt. skórka z pomarańczy

1 szt. bita śmietana

Przygotowanie


1

Wsyp zawartość saszetki do filiżanki, zalej gorącym mlekiem i dodaj sok ze świeżo wyciśniętej pomarańczy, zamieszaj.

2

Udekoruj ubitą śmietanką oraz skórką pomarańczową.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

235

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

30

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły