0

Składniki

1 Opakowanie
200 Mililitrów
mleko
3 Łyżeczki
Sok z pomarańczy
1 Sztuka
Skórka z pomarańczy
1 Sztuka
bita śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wsyp zawartość saszetki do filiżanki, zalej gorącym mlekiem i dodaj sok ze świeżo wyciśniętej pomarańczy, zamieszaj.
  2. Udekoruj ubitą śmietanką oraz skórką pomarańczową.

Opis

Gorąca chocolatta - napój idealny na zimowe wieczory. Proponujemy chocolattę z ciemnej czekolady dodatkowo wzbogaconą sokiem pomarańczowym. Napój prezentuje się bardzo atrakcyjnie dzięki bitej śmietanie udekorowanej skórkami pomarańczy.

Podobne przepisy

Migdałowa chocolatta

Przepis
Łatwy Do 15 min
Migdałowa chocolatta

Chocolatta Piernikowa

Przepis
Łatwy Do 15 min
Chocolatta Piernikowa

Chocolatta z Chili

Przepis
Łatwy Do 15 min
Chocolatta z Chili

Pikantne kakao

Przepis
Łatwy Do 15 min
Pikantne kakao

Shake kakaowo-bananowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Shake kakaowo-bananowy

Grog z miodem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Grog z miodem

Likier kakaowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Likier kakaowy

Back to Youth

Przepis
Łatwy Do 15 min
Back to Youth

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!