Chocolatta na zimno z musem śmietankowo-kakaowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Chocolatta na zimno z musem śmietankowo-kakaowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3673-1702057726666.jpeg&w=3840&q=75)
Chocolatta na zimno z musem śmietankowo-kakaowym oraz truskawkami - niezwykle kakaowa i bardzo orzeźwiająca! Do przygotowania kakaowego kremu będziesz potrzebować: śmietany 36%, mleka UHT 3,2%, kakao oraz cukru pudru.
0
0 / 0
Chocolatta na zimno z musem śmietankowo-kakaowym oraz truskawkami - niezwykle kakaowa i bardzo orzeźwiająca! Do przygotowania kakaowego kremu będziesz potrzebować: śmietany 36%, mleka UHT 3,2%, kakao oraz cukru pudru.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. chocolatta hot dark decomorreno
300 mleko uht 3,2%
0.50 szkl. lód w kostkach
300 śmietana 36%
2 łyżecz. cukier puder
2 łyżecz. kakao decomorreno
4 szt. truskawki
Przygotowanie
Przygotuj kakaowy krem. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij z kakao i cukrem pudrem na puszysty krem. Włóż do rękawa.
100 ml mleka podgrzej i rozpuść w nim 2 saszetki Chocolatty HOT DARK.
Do blendera kielichowego włóż kostki lodu, rozpuszczoną Chocolattę oraz pozostałe zimne mleko. Blenduj przez minutę.
Wlej do 3/4 wysokości szklanek. Udekoruj wierzch kremem kakaowym oraz truskawkami.