Chocolatta na zimno z musem śmietankowo-kakaowym
decomorreno
Chocolatta na zimno z musem śmietankowo-kakaowym oraz truskawkami - niezwykle kakaowa i bardzo orzeźwiająca! Do przygotowania kakaowego kremu będziesz potrzebować: śmietany 36%, mleka UHT 3,2%, kakao oraz cukru pudru.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
523
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
35
gram
Tłuszcze
35
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Chocolatta na zimno z musem śmietankowo-kakaowym oraz truskawkami - niezwykle kakaowa i bardzo orzeźwiająca! Do przygotowania kakaowego kremu będziesz potrzebować: śmietany 36%, mleka UHT 3,2%, kakao oraz cukru pudru.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. chocolatta hot dark decomorreno
300 mleko uht 3,2%
0.50 szkl. lód w kostkach
300 śmietana 36%
2 łyżecz. cukier puder
2 łyżecz. kakao decomorreno
4 szt. truskawki
Przygotowanie
Przygotuj kakaowy krem. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij z kakao i cukrem pudrem na puszysty krem. Włóż do rękawa.
100 ml mleka podgrzej i rozpuść w nim 2 saszetki Chocolatty HOT DARK.
Do blendera kielichowego włóż kostki lodu, rozpuszczoną Chocolattę oraz pozostałe zimne mleko. Blenduj przez minutę.
Wlej do 3/4 wysokości szklanek. Udekoruj wierzch kremem kakaowym oraz truskawkami.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
523
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
35
gram
Tłuszcze
35
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.