Chocolatta na zimno z musem śmietankowo-kakaowym

decomorreno
Chocolatta na zimno z musem śmietankowo-kakaowym

0

0 / 0

Chocolatta na zimno z musem śmietankowo-kakaowym oraz truskawkami - niezwykle kakaowa i bardzo orzeźwiająca! Do przygotowania kakaowego kremu będziesz potrzebować: śmietany 36%, mleka UHT 3,2%, kakao oraz cukru pudru.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. chocolatta hot dark decomorreno

300 mleko uht 3,2%

0.50 szkl. lód w kostkach

300 śmietana 36%

2 łyżeczka cukier puder

2 łyżeczka kakao decomorreno

4 szt. truskawki

Przygotowanie


1

Przygotuj kakaowy krem. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij z kakao i cukrem pudrem na puszysty krem. Włóż do rękawa.

2

100 ml mleka podgrzej i rozpuść w nim 2 saszetki Chocolatty HOT DARK.

3

Do blendera kielichowego włóż kostki lodu, rozpuszczoną Chocolattę oraz pozostałe zimne mleko. Blenduj przez minutę.

4

Wlej do 3/4 wysokości szklanek. Udekoruj wierzch kremem kakaowym oraz truskawkami.

Wideo z przygotowania przepisu
Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły