Chocolate brownies
m7
Przepis wzięty z internetu i lekko zmodyfikowany przeze mnie, bardzo prosty i uwielbiany przez całą moją rodzinę. Uwielbiam zapach czekolady wydzielający się podczas pieczenia - aromatyzuje cały dom.
0
0 / 0
Przepis wzięty z internetu i lekko zmodyfikowany przeze mnie, bardzo prosty i uwielbiany przez całą moją rodzinę. Uwielbiam zapach czekolady wydzielający się podczas pieczenia - aromatyzuje cały dom.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
2 łyżecz. ekstrakt waniliowy
1 łyżecz. proszek do pieczenia
300 g czekolada gorzka
250 g masło
250 g mąka tortowa typ 550
200 g orzechy włoskie
125 g cukier biały
4 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
Nastaw piekarnik na 180 stopni.
rozpuść czekoladę i masło w kąpieli wodnej (czyli do jednego naczynia z wrzącą wodą umieść drugie naczynie z wkładem')
w jednej misce wymieszaj mąkę, sól i proszek do pieczenia,
w drugiej misce wymieszaj jajka razem z ekstraktem i białym cukrem.
w jednej z misek wymieszaj wszystkie składniki na gładką masę i dodaj grubo posiekane orzechy włoskie.
ciasto wyłóż na wcześniej wysmarowaną tłuszczem formę ok20x30, (ciasto nie ma być grube) i piecz 40 minut.