Chocolate brownies

m7
Chocolate brownies

0

0 / 0

Przepis wzięty z internetu i lekko zmodyfikowany przeze mnie, bardzo prosty i uwielbiany przez całą moją rodzinę. Uwielbiam zapach czekolady wydzielający się podczas pieczenia - aromatyzuje cały dom.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 łyżeczka ekstrakt waniliowy

1 łyżeczka proszek do pieczenia

300 g czekolada gorzka

250 g masło

250 g mąka tortowa typ 550

200 g orzechy włoskie

125 g cukier biały

4 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Nastaw piekarnik na 180 stopni.

2

rozpuść czekoladę i masło w kąpieli wodnej (czyli do jednego naczynia z wrzącą wodą umieść drugie naczynie z wkładem')

3

w jednej misce wymieszaj mąkę, sól i proszek do pieczenia,

4

w drugiej misce wymieszaj jajka razem z ekstraktem i białym cukrem.

5

w jednej z misek wymieszaj wszystkie składniki na gładką masę i dodaj grubo posiekane orzechy włoskie.

6

ciasto wyłóż na wcześniej wysmarowaną tłuszczem formę ok20x30, (ciasto nie ma być grube) i piecz 40 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły