Chłodzący Sernik

eluchap
Chłodzący Sernik

0

0 / 0

Schłodzone,zimne ciasta owocowe są bardzo pyszne i orzeźwiające w czasie letnich upałów (mam nadzieję że i to lato będzie piękne, gorące). Dlatego polecam Chłodzący sernik, jest naprawdę smaczny.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


7 porcji

Składniki

2 łyżecz. żelatyna

150 g biszkopty

100 g margaryna

250 g serek mascarpone

300 g serek śmietankowy

100 g śmietanka kremowa 30%

1 szt. brzoskwine w syropie

1 szt. galaretka owocowa

3 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Ciasto:

2

Margarynę stopić.

3

Biszkopty pokruszyć i połączyć z tłuszczem.

4

Tortownicę o średnicy 24 cm wykleić ciastem , odstawić do lodówki na 30minut.

5

Krem:

6

Żelatynę rozpuścić w 120ml gorącej wody.

7

Serek mascarpone połączyć z twarogiem, serkiem śmietankowym i cukrem ( za pomącą miksera). Ostudzoną żelatynę połączyć 3 łyżkami masy twarogowej, a następnie dodać do reszty twarogu. Śmietanę kremówkę ubić dodać do masy (ubić delikatnie mikserem).

8

Na ciasto położyć połowę kremu, dodać brzoskwinie odsączone na sitku lub na ręczniku papierowym i pokrojone w plasterki. Położyć drugą część kremu .

9

Na wierz kładziemy pozostałe brzoskwinie i zalewamy tężejącą galaretką.

10

Wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

504

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

42

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły