1

Składniki

400 Mililitrów
Kefir 2%
2 Szczypty
pieprz
2 Sztuki
burak
2 Sztuki
marchew
2 Łyżki
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraki i marchewkę gotujemy osobno .Miksujemy blenderem na masę.
  2. Dodajemy kefir i dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
  3. Przelewamy do talerzy i przed podaniem ozdabiamy łyżką śmietany.

Opis

Najsmaczniejszy jest z warzyw z własnej uprawy .Ja takie mam w sezonie i korzystam z ich dobrodziejstw.

Podobne przepisy

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min.

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz.

Uszka z grzybami do barszczu

Średni Do 1 godz.

Zupa grzybowa

Łatwy Do 1 godz.

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min.

Żurek

Łatwy Do 1 godz.

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min.

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!