1

Składniki

400 Mililitrów
Kefir 2%
2 Szczypty
pieprz
2 Sztuki
burak
2 Sztuki
marchew
2 Łyżki
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraki i marchewkę gotujemy osobno .Miksujemy blenderem na masę.
  2. Dodajemy kefir i dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
  3. Przelewamy do talerzy i przed podaniem ozdabiamy łyżką śmietany.

Opis

Najsmaczniejszy jest z warzyw z własnej uprawy .Ja takie mam w sezonie i korzystam z ich dobrodziejstw.

Podobne przepisy

Barszcz czerwony na żeberkach

Przepis
Średni Do 3 godz
Barszcz czerwony na żeberkach

Jesienna zupa jarzynowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Krem z dyni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krem z dyni

Uszka z grzybami do barszczu

Przepis
Średni Do 1 godz
Uszka z grzybami do barszczu

Zupa grzybowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa grzybowa

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Żurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Żurek

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!