Chłodnik truskawkowy z makaronem
lubella
0
0 / 0
0
Owocowe propozycje najlepiej smakują latem. Chłodnik z truskawek? To świeży, pomysłowy przepis na zupę w upalne dni. Z dodatkiem makaronu - smakuje, orzeźwia i syci. Przypadnie do gustu każdemu, kto lubi słodkie smaki i zupy podawane na zimno. Smacznego!
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
100 gr makaron lubella nitki cięte
2 szkl. truskawki
400 gr maślanka
1 łyżka miód
4 szt mięta
Przygotowanie
1
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.
2
Truskawki miksujemy z miodem, mieszamy z maślanką.
3
Podajemy z wystudzonym makaronem i miętą.
Kategorie
Alergeny
Laktoza