Chłodnik truskawkowy z makaronem
lubella
Owocowe propozycje najlepiej smakują latem. Chłodnik z truskawek? To świeży, pomysłowy przepis na zupę w upalne dni. Z dodatkiem makaronu - smakuje, orzeźwia i syci. Przypadnie do gustu każdemu, kto lubi słodkie smaki i zupy podawane na zimno. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
343
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
64
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Owocowe propozycje najlepiej smakują latem. Chłodnik z truskawek? To świeży, pomysłowy przepis na zupę w upalne dni. Z dodatkiem makaronu - smakuje, orzeźwia i syci. Przypadnie do gustu każdemu, kto lubi słodkie smaki i zupy podawane na zimno. Smacznego!
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g makaron lubella nitki cięte
2 szkl. truskawki
400 g maślanka
1 łyżka miód
4 szt. mięta
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.
Truskawki miksujemy z miodem, mieszamy z maślanką.
Podajemy z wystudzonym makaronem i miętą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
343
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
64
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza