Chłodnik truskawkowy z makaronem

lubella
Chłodnik truskawkowy z makaronem

0

0 / 0

Owocowe propozycje najlepiej smakują latem. Chłodnik z truskawek? To świeży, pomysłowy przepis na zupę w upalne dni. Z dodatkiem makaronu - smakuje, orzeźwia i syci. Przypadnie do gustu każdemu, kto lubi słodkie smaki i zupy podawane na zimno. Smacznego!

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 g makaron lubella nitki cięte

2 szkl. truskawki

400 g maślanka

1 łyżka miód

4 szt. mięta

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.

2

Truskawki miksujemy z miodem, mieszamy z maślanką.

3

Podajemy z wystudzonym makaronem i miętą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

343

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

64

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły